i Bemanning, Magasinet, Matchning

10 tips på hur du lyckas på din jobbintervju

Förbered dig väl, var sympatisk, tro på dig själv och följ våra 10 tips för att lyckas på din jobbintervju.

Grattis! Du har följt våra tips gällande CV samt personligt brev och har skapat intresse hos arbetsgivaren. I en konkurrensutsatt arbetsmarknad är det avgörande att kunna göra ett varaktigt intryck under en jobbintervju. För att hjälpa arbetssökande att lyckas i denna utmaning har vi på Iris sammanställt en lista med 10 tips som kommer att skilja dig från mängden och öka dina chanser att imponera på arbetsgivare. Kom ihåg, lyckas du inte första gången, se det som en repetition där du blir bättre för varje gång.

10 tips på hur du lyckas på din jobbintervju

1. Förberedelse är nyckeln: Börja med en grundlig research om företaget, dess värderingar och verksamhetsområde. Visa att du har gjort din hemläxa genom att relatera till företagets mål och vision under intervjun.

2. Sälj in dig själv: Fokusera på dina unika egenskaper, färdigheter och prestationer som kan tillföra värde till företaget. Framhäv specifika exempel som visar hur du har hanterat utmaningar och uppnått framgång tidigare.

3. Visa passion och entusiasm: Arbetsgivare söker inte bara efter kompetens, utan också efter personer som brinner för det de gör. Visa din entusiasm för rollen och företaget, och förklara varför du är motiverad att arbeta där.

4. Kommunicera tydligt: Var medveten om ditt kroppsspråk, tala tydligt och visa självförtroende. Var också lyhörd och visa intresse för intervjuarens frågor och kommentarer.

5. Hantera svåra frågor med lugn: Förvänta dig utmanande frågor och var förberedd att hantera dem på ett konstruktivt sätt. Var ärlig, men fokusera på positiva aspekter och lösningar istället för problem.

6. Visa att du är en teamspelare: Betona din förmåga att arbeta i team och samarbeta med olika människor. Dela exempel där du har bidragit till att skapa positiva arbetsmiljöer och löst konflikter på ett konstruktivt sätt.

7. Ställ relevanta frågor: Ha förberedda frågor att ställa till intervjuaren. Det visar ditt intresse och engagemang för rollen. Fråga om arbetsuppgifter, teamstruktur eller möjligheter till professionell utveckling.

8. Använd exempel för att illustrera dina svar: Istället för att bara beskriva dina färdigheter eller egenskaper, använd konkreta exempel som belyser dina påståenden. Detta hjälper intervjuaren att få en klarare bild av dina förmågor.

9. Var flexibel: Visa att du är anpassningsbar och öppen för förändringar. Arbetsgivare letar efter kandidater som kan anpassa sig till nya situationer och ta itu med olika utmaningar.

10. Följ upp efter intervjun: Skicka ett tackmejl efter intervjun för att visa din uppskattning och fortsatta intresse för rollen. Detta visar också att du är professionell och noggrann i din kommunikation.

Genom att använda dig av dessa viktiga tips kommer du att öka dina chanser att imponera på arbetsgivare och landa din drömroll. Kom ihåg att varje jobbintervju är en möjlighet att visa upp din potential och skapa en varaktig inverkan på potentiella arbetsgivare. Lycka till på din jobbintervju!

Med ett registrerat CV i vår kandidatdatabas ökar du dina chanser till ett nytt jobb. Här letar vi efter passande kandidater för uthyrning eller rekrytering till våra kunder. När du har registrerat din profil kan du snabbt och enkelt söka våra lediga tjänster.

Lediga jobb

Genom att klicka på knappen nedan kan du hitta alla våra lediga jobb.

Lediga jobb »

Registrera CV

Genom att klicka på knappen nedan kan du registrera din profil.

Registrera CV / profil »

Translate »