i Magasinet, Med målet i sikte

Avsnitt 44 av Med målet i sikte: Let’s Dance-Tobias om mobbing, att dansa med Carola och om hur ett leende kan förändra allt!

Avsnitt 44 av Med målet i sikte gästas av ingen mindre än Let’s Dance-stjärnan Tobias Karlsson. Vi pratar om hans svåra tid i skolan med mobbing, hur han äntligen fann sig själv och om styrkan att aldrig ge upp något man älskar. Och om att vara någons Jocke. Missa inte!

Med målet i sikte har bjudit in Tobias Karlsson. Han är inne på sitt artonde år som proffsdansare i det ständigt aktuella programmet Let’s Dance. Det är säkerligen så de flesta känner igen honom. Men bakom kameran föreläser han om mobbning där utgångspunkten är hans egen uppväxt. 2019 släpptes också hans bok ”Inte alltid en dans på rosor” där han ärligt skildrar vikten av att våga vara sann mot sig själv och om vänskapens betydelse.

I avsnittet berättar Tobias öppet om att hans år som utsatt i skolan. Bland annat att han fortfarande kan vara påverkad av händelser från högstadiet.

– Många år av otrygghet sätter sig mer och mer inne i själen. Jag har nyligen kommit på att vissa situationer i det vuxna livet fortfarande påverkar mig. Exempelvis när andra eller jag själv blir bortvald. Där finns skammen att man inte fick vara med att leka kvar, säger Tobias i Med målet i sikte.

Händelsen som förändrade allt uppstod i gymnasiet där Jocke, som fortfarande är Tobias bästa vän, tog sig an honom. Först då kunde Tobias leva som den han faktiskt var.

– Han sa hej och tog mig under sina vingar. Jag hade någon att ty mig till och det blev en otrolig förändring i mitt liv, säger han.

Det blir tydligt att Tobias verkligen brinner för att göra skillnad för barn och unga. Tillsammans med Jocke har han implementerat det nya projektet ”Du kan göra skillnad” där de på plats i skolor föreläser om mobbing för både lärare och elever.

– Men föreläsningen handlar egentligen inte så mycket om mitt eget utanförskap utan om vad människor runt omkring kan göra för andra med så små medel. Ibland räcker det faktiskt med ett leende. Att någon har sett en, säger Tobias.

Finns där poddar finns

Vill du veta varför det egentligen är egoistiskt att vara snäll och om Tobias revansch mot hans värsta mobbare? Lyssna då på veckans avsnitt av Med målet i sikte med Tobias Karlsson.

Som vanligt hittar du podcasten via Simplecast, Spotify, Itunes och i din podcastapp!

Translate »