i Magasinet, Med målet i sikte

Avsnitt 46 av Med målet i sikte: Lyckas eller lär dig! Om jobbsök, LinkedIn och att dela kunskap

Avsnitt 46 av Med målet i sikte handlar om ett ämne som ligger Iris och Med målet i sikte nära hjärtat – nämligen tips och råd kring hur du hanterar ditt arbetssökande! Med oss har vi Robin Andersson som blev viral på LinkedIn när hans arbetssökande uppmärksammades brett genom sin egenproducerade låt och musikvideo!

De allra flesta har nog stött på motstånd i sitt arbetssökande som gör det svårt att hålla motivationen uppe. En av dessa är Robin Andersson som efter examen från sin utbildning påbörjade sitt sökande med många svar på jobbannonser utan resultat. Idag har han landat i drömjobbet. Men inte på vilket sätt som helst, utan med sin helt egna låt och musikvideo ”Bli en av er”.

Robin delar i avsnittet med sig av sin väg till dit han är idag. Han berättar inspirerande om sitt aktiva användande av Linkedin och om hans egna strategier för att lyckas med sitt nätverkande. Men också om vikten av att dela med sig av sin egen kunskap.

– För mig gav det mer att söka jobb direkt via Linkedin genom personliga inlägg och dela med mig av min kunskap. Tre inlägg på Linkedin gav mer intervjuer än vad 50 svar på jobbannonser gjorde, säger Robin.

Men hur orkar du fortsätta om du svarar på 50 jobbannonser utan att ibland inte ens få svar?

– Det var tufft. Men eftersom jag lyckades på Linkedin höll jag motivationen uppe. Där gick det istället jättebra och resulterade i flera intervjuer, säger han.

Finns där poddar finns

Känner du också att jobbsöket står still och att du behöver inspiration i hur du faktiskt får kontakt med din framtida arbetsgivare? Vill du få reda på varför du ska se dina misslyckanden som något positivt som du faktiskt kan lära dig något av? Lyssna då på veckans avsnitt av Med målet i sikte med Robin Andersson!

Som vanligt hittar du podcasten via SimplecastSpotifyItunes och i din podcastapp!

Translate »