i Med målet i sikte

Avsnitt 6 av Med målet i sikte: Att se saker med andra ögon med Ulrika Norelius Centervik

Avsnitt nummer sex av podcasten Med målet i sikte gästas av Ulrika Norelius Centervik. Ulrika är chef på Synskadades riksförbund (SRF), hon lever ut drömmen om att sjunga i ett band och är mamma till en elvaårig dotter. Hennes liv förändrades abrupt när hon ett par veckor efter studenten vaknade upp från en ögonoperation, utan att kunna se. Skulle hon då lägga sig ner och dö eller göra det bästa av situationen?
– Det sista synminnet jag har är allas namnteckningar i studentmössan, säger hon.

I veckans avsnitt av Med målet i sikte berättar Ulrika Norelius Centervik om livet som chef, mamma, sångerska och som blind. Inspireras av hennes berättelse om att hitta lösningar i alla situationer, hur man tar sig an världen när livet abrupt förändras samt varför ilska i lagom dos är en viktig drivkraft.

– Första gången jag efter operationen gick ut för att slänga sopor gick jag vilse i trädgården. Ilskan som då uppstod vändes istället till en vilja att hitta hem. Och sedan dess har det fungerat. Man får liksom hitta andra sätt och lösningar på saker. Exempelvis sa min dotter att vi bara kan äta pannkakor hos mormor för att jag som blind inte kan laga det. Då bestämde jag mig för att jag visst kan steka pannkakor, och idag tycker hon att jag gör bäst pannkakor av alla, berättar Ulrika.

Trots att Ulrikas livhistoria berör, får du som lyssnare ta del av historier som får dig att skratta högt och känna på möjligheterna som livet erbjuder om man väljer att fånga dem.

Missa inte att lyssna på avsnittet för att bland annat höra om allt Ulrika hade missat som seende, om varför hon stämde Försäkringskassan hos Diskrimineringsombudsmannen och om varför hon tre månader efter att hon förlorat synen ensam flyttade till USA och mycket mer!

Med målet i sikte hittar du som vanligt via SimplecastSpotify, Itunes och i din podcastapp!

Translate »