Bemötandeutbildning med Håkan Jansson

När Håkan Jansson växte upp var Aspergers syndrom och ADHD tämligen okända begrepp.
Med en ständig känsla av utanförskap och ett osocialt liv kom vändpunkten vid 37 års ålder.
Med rätt diagnostisering och medicinering kunde han få hjälp till ett fungerande liv.

Bemötandeutbildning: Att leva med diagnoser

Vill din verksamhet ge ett gott bemötande till fler och nöjdare kunder? Investera i en bemötandeutbildning! Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF, även kallat neuropsykiatriska diagnoser) har sin grund i hur hjärnan arbetar och fungerar. Håkan Jansson berättar om sina diagnoser och ger er konkreta tips och verktyg i hur ni bemöter människor med NPF!

När Håkan Jansson växte upp var Aspergers syndrom och ADHD tämligen okända begrepp. Som barn var Håkan en livlig kille som fick uppskattning för att han var duktig på idrott. Men under tonåren blev livet tufft.

En ständig känsla av utanförskap, att inte kunna delta i det sociala livet, tvångstankar, att alltid kämpa och att ibland inte orka skapade stark ångest. Stundtals var det så illa att Håkan valde att självmedicinera med alkohol.

Vändpunkten kom ganska sent i livet. Håkan var 37 år när han diagnostiserades med Aspergers syndrom, ADHD och bipolär sjukdom, typ 2. Äntligen, efter åtskillig kontakt med psykiatrin och att i omgångar varit inlagd på sjukhus, fick Håkan svar på sina frågor. Pusselbitarna föll på plats och med rätt diagnostisering och medicinering kunde han få hjälp till ett fungerande liv: ”Det var som att komma till himmelriket. Jag kunde äntligen tänka klart en tanke. Jag kunde observera vad som fanns runt mig och komma ihåg det” säger Håkan i en intervju med Svenska Dagbladet.

Om att mötas i våra olikheter

Ett gott bemötande och en tillgänglig miljö ger fler och nöjdare kunder. Det handlar ytterst om att bli respekterad för den man är och att bli sedd som människan bakom funktionsnedsättningen. Men att mötas i våra olikheter är inte alltid så lätt. I situationer där vi är ovana och saknar kunskap blir vi lätt osäkra – eftersom vi vill ge ett gott bemötande.

Vill du stärka ditt team? Få verktyg och ökad trygghet samtidigt som ni får en positiv upplevelse tillsammans? Gå en bemötandeutbildning. Håkan Jansson tar med oss in i sin tankevärld, berättar om sina diagnoser och hur det är att leva med dem i vardagen. Han föreläser på ett ärligt och humoristiskt sätt om sitt liv.

Iris bemötandeutbildningar

Iris bemötandeutbildningar är speciellt framtagna för företag och organisationer som möter olika människor i sin verksamhet. Vi hjälper dig och dina kollegor att bli professionella i ert bemötande – och sätter ihop ett intressant, lärorikt och roande föreläsningspaket utifrån er verksamhets behov. Målet är att implementera hållbara resultat för dig och dina medarbetare – varför inte gå en bemötandeutbildning under nästa personaldag eller kick-off?

Kontakta oss med en bokningsförfrågan

Vill du boka Håkan eller veta mer om hur vi kan anpassa ett upplägg som passar er verksamhet? Vi skräddarsyr utbildningar i bemötande. Tveka inte att ta kontakt med oss via Lisa på lisa.gustafsson@iris.se!

Translate »