Bemötandeutbildning med Ulrika Norelius

Ulrika Norelius föddes med grön starr och på sina föreläsningar tar hon med oss in i sin värld som
synskadad och delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter på ett personligt sätt.
Hur är det att vara helt blind och hur vill man bli bemött?

Bemötandeutbildning: Hur är det att vara helt blind?

Att möta en person som är helt blind kan ibland skapa osäkerhet. Du kanske blir rädd för att säga eller göra fel, såra eller kränka. Vill du att din organisation ska få värdefulla verktyg i att möta personer med funktionsnedsättning? Gå en bemötandeutbildning – vi lovar att det är en investering för framtiden, som ger fler och nöjdare kunder!

Föreställ dig att du intar en middag i fullständigt mörker. Du ser varken din bordsgranne eller måltiden du har framför dig. Både en utmaning och vissa hinder, när du är van vid att se, men också en dörr till en helt ny värld – för när ett sinne försvagas så skärps de andra! Smakerna och dofterna blir starkare och du lyssnar på ditt sällskap istället för att tolka miner och gester.

Ulrika föreläser om hur det är att vara blind

Ulrika Norelius föddes med grön starr. När hon var liten så såg hon litegrann, men vid 19 års ålder förlorade hon sina sista synrester och blev helt blind. Givetvis blev hon ledsen, menen Ulrika insåg snabbt att hon hade två val: ”antingen så går jag och sörjer resten av livet över att jag är blind eller så bestämmer jag mig för att göra det bästa möjliga av det hela” återberättar Ulrika. Och hon valde det sistnämnda.

Ulrika arbetar på Synskadades riksförbund, har en lärarexamen, har arbetat som kundtjänstchef i många år och är sångerska i gruppen Synliga, ”det blindaste bandet i landet” vars stående uppdrag är att uppträda och servera på restaurang Svartkrogen – där man intar sin middag i fullständigt mörker.

Iris bemötandeutbildningar

Iris bemötandeutbildningar är speciellt framtagna för företag och organisationer som möter olika människor  i sin verksamhet. Vi hjälper dig och dina kollegor att bli professionella i ert bemötande – och sätter ihop ett intressant, lärorikt och roande föreläsningspaket utifrån er verksamhets behov. Kanske lagom till nästa kick-off?

Kontakta oss med en bokningsförfrågan

Vill du boka Ulrika eller veta mer om hur vi kan anpassa ett upplägg som passar er verksamhet? Vi skräddarsyr utbildningar i bemötande. Tveka inte att ta kontakt med oss via Lisa på lisa.gustafsson@iris.se!

Translate »