i Magasinet

Iris övergår till distansundervisning

För att stoppa spridningen av coronaviruset bedriver Iris nu all vuxenutbildning (SFI och komvux) och arbetsmarknadstjänster på distans.

Vuxenutbildning på distans

Från och med onsdag 18 mars 2020 rekommenderar regeringen att all vuxenutbildning (SFI, komvux, yrkeshögskola) ska bedrivas på distans för att stoppa spridningen av coronaviruset. Iris har därmed övergått till digital leverans av alla utbildningar från 18 mars.

Du som elev får mer information från din skola och undervisande lärare.

Arbetsmarknadstjänster på distans

Även Arbetsförmedlingen rekommenderar att alla arbetsmarknadstjänster och utbildningar, så långt som möjligt, ska bedrivas via distanslösningar. Från 23 mars levererar Iris dessa tjänster på distans.

Du som deltagare på någon av våra arbetsmarknadstjänster eller utbildningar får mer information från din kontaktperson.

Beredskap vid ändring av rekommendationer

Vi följer myndigheternas rekommendationer och händelseutvecklingen löpande och gör nödvändiga anpassningar. Just nu bedrivs vår verksamhet via distanslösningar. Vid en eventuell ändring av rekommendationerna har vi god beredskap för att snabbt ställa om till klassrumsundervisning igen.

Här hittar du mer information om coronaviruset på lätt svenska, på andra språk och på teckenspråk. Det finns även länkar till andra myndigheters sidor.

Jag är elev,  hur påverkas min studiefinansiering?
CSN har samlat information med anledning av coronaviruset, här kan du läsa mer. 

Översätt »