i Bemanning, Magasinet

Iris startar bemannings- och rekryteringsverksamhet

Bemannings- och rekryteringsverksamhet

Den 9 januari 2023 börjar Iris bemannings- och rekryteringsverksamhet, med start i Norrland, i orterna Skellefteå, Örnsköldsvik, Umeå, Sundsvall och Gävle. En expansion i övriga landet är målbilden.

Iris har framgångsrikt arbetat med arbetsmarknadsfrågor och matchning mot arbete och studier under lång tid. Iris är också ett av få företag i landet som är auktoriserat matchningsföretag och nu utökas tjänsteportföljen med kvalitativ bemannings- och rekryteringsverksamhet från och med januari 2023.

  • Den nya verksamheten bygger på ett nära samarbete med övriga verksamheter inom Iris och systerbolagen Medlearn och Iriskraft. Vi kan genom dessa nya tjänster erbjuda företag och organisationer kvalitativ bemannings- och rekryteringsverksamhet samtidigt som våra cirka 20 000 deltagare/elever också erbjuds helt nya vägar och möjligheter in på arbetsmarknaden i Sverige och Europa via vårt EURES-samarbete berättar Per Lundgren, chef för Iris Bemanning och Rekrytering.

Verksamheten samorganiseras med Iris matchningstjänst som idag levererar Rusta och Matcha på uppdrag av Arbetsförmedlingen i hela landet.

Erik Gustafsson, affärsområdeschef Matchning säger;

  • I Arbetsförmedlingens senaste rating placerades Iris i topplacering bland leverantörer med bäst genomsnittligt betyg. Vi har valt en strategi med fullt fokus på högsta kvalitet och att de deltagare som valt oss som leverantör i Rusta och Matcha så snabbt som möjligt kommer ut i arbete eller studier. Satsningen på Iris Bemanning och Rekrytering bidrar till att säkra detta, den erbjuder ytterligare vägar in på arbetsmarknaden för våra deltagare samtidigt som vi kan stärka vårt erbjuda till arbetsgivare ytterligare. Satsningen betyder i förlängningen att vi kommer kunna erbjuda våra deltagare arbete genom vår egen verksamhet Iris Bemanning och Rekrytering.

Verksamheten finns på åtta orter vid start

Från januari finns Iris Bemanning och Rekrytering representerat på åtta orter utifrån huvudorterna Skellefteå, Örnsköldsvik, Umeå, Sundsvall och Gävle.

– Vi kommer såklart att ta uppdrag där behovet finns även om de inte är kopplat till de orter vi startar upp på. Målet är en expansion av verksamheten redan under 2023 berättar Per Lundgren.

Tjänsterna bemanning och rekrytering erbjuds inom branscher som Industri, Offentligfinansierad verksamhet, Handel, Service och andra tjänster, Byggindustri, Flygbranschen samt annan verksamhet. En konsultchef driver det operativa arbetet på respektive ort.

  • Iris Bemanning och Rekrytering finns för dem som behöver jobb eller som söker medarbetare. Vår vision är att vi ska vara det självklara valet vid personaluthyrning och rekrytering på arbetar- och tjänstemannasidan (tjänstemannasidan och arbetsmannasidan), oavsett konjunkturläge avslutar Per Lundgren, chef för Iris Bemanning och Rekrytering.

Om Iris

Iris är en kvalitetsdriven helhetsleverantör inom arbetsmarknadsbranschen som finns över hela Sverige och erbjuder ett brett spektrum av tjänster – alla med målet att få människor att utvecklas och ta nästa steg i livet och arbetslivet. Medarbetarna följer en lång tradition av att stötta människor in på, tillbaka till eller vidare på arbetsmarknaden. Iris är ett auktoriserat matchnings- utbildnings- och omställningsföretag och som nystartat bemannings- och rekryteringsföretag är siktet inställt på att bli ett auktoriserat bemanningsföretag inom ett år.

Läs mer om Iris Bemanning och Rekrytering »

Läs mer om Iris som leverantör i Rusta och matcha »

Kontakta oss för mer information

Translate »