Komvux Sigtuna – Vuxenutbildning på distans och i klassrum

Det ska vara enkelt att plugga. Därför erbjuder Iris över 200 kurser på olika nivåer som passar dig, oavsett vilken bakgrund och intressen du har. På Iris kan du välja mellan att läsa i klassrum eller på distans.

I Sigtuna erbjuder vi just nu endast komvux på distans. Skulle du istället vilja läsa vuxenutbildningar i klassrum rekommenderar vi att kolla upp ditt närmsta kontor där vi har fysisk undervisning.

Hitta ditt närmsta komvux i Stockholmsområdet här.

Komvux Sigtuna

Med Iris gymnasiala och grundläggande kurser på komvux hittar du din väg till din nya start i livet. Kanske mot ett nytt jobb eller en framtida karriär?

Iris utbildning erbjuder något för alla. Vår viktigaste uppgift är att du, oavsett vart du är i livet, ska kunna studera och ta ditt nästa steg. Med ett utbud på över 200 kurser på gymnasial och grundläggande nivå är vi säkra på att du hittar något som passar dig! Kanske en kurs i matematik, engelska eller grafisk design?

Komvux på distans eller klassrum?

Distansstudier passar dig som önskar styra över din studietid. Via Iris kan du kombinera arbete, familjeliv och resande. Helt efter dig och dina behov! Via lärplattformen It’s Learning har du allt samlat på ett och samma ställe. Dina lektioner, dialogen med din lärare och klasskamrater samt alla uppgifter som hör dina studier till.

Klassrumsstudier är precis som det låter. Du träffar din klass och lärare på plats i skolan. Givetvis har du även här stöd av lärplattformen It’s Learning.

Oavsett vilken studieform du går är kurslitteraturen i de flesta kurser kostnadsfri!

Livspussel Iris distans

Iris kursutbud på grundläggande och gymnasial nivå

Att söka till Iris är enkelt. Så här gör du:

1

En kommunal vuxenutbildning (komvux) söker du via din hemkommun, alltså den kommun du bor i. Här hittar du de kommuner som Iris har avtal med.

2

Du går in på kommunens hemsida och klickar på utbildning och vuxenutbildning.

3

Kommunen har en kurskatalog där alla aktörer och utbildningar finns samlade. Du behöver i den skapa ett konto för att göra din ansökan.

4

I kurskatalogen väljer du Iris Hadar AB som din utbildningsaktör. Om Iris inte finns i listan betyder det dessvärre att vi just nu inte erbjuder utbildning i din kommun.

5

När du sökt till oss kommer vi att kontakta dig med mer information. Vi har studiestarter ofta så räkna med att kunna komma igång med studierna inom en snar framtid!

6

Förhoppningsvis ses vi på Iris. Välkommen med din ansökan!

Observera att alla kommuner har olika struktur på hemsidorna och att stegen därför kan skilja sig åt.

Iris komvux samarbetar med nedan kommuner

Huddinge kommun

Järfälla kommun

Norrtälje kommun

Nyköping Iris

Motala kommun

Oxelösund Iris komvux

Salem

Sigtuna

Sollentuna kommun

Sundbyberg

Solna stad

Täby kommun

Vallentuna kommun

Vaxholm

Värmdö kommun

Österåker

Vad är komvux?

Komvux är utbildningar du söker via din hemkommun. Du kan via komvux studera kurser på grundläggande och gymnasial nivå. Komvuxkurser motsvarar svenska grundskolan samt gymnasieskolan.

Vem är komvux för?

Komvux är till för alla som är över 20 år och som vill eller behöver studera kurser på grundläggande eller gymnasial nivå. Kanske är ditt mål en universitetsutbildning men saknar betyg i ett visst ämne eller att bygga på ditt CV?

När kan jag börja?

På Iris har vi flera studiestarter per termin och kommun. Du behöver sällan vänta länge på studiestarten när du blivit antagen. Du får då en kallelse av oss på Iris med all information du behöver inför din studiestart.

Translate »