Göteborg

Välkommen till oss!

I Göteborg har Iris flera olika tjänster och utbildningar som stöd för dig på väg ut i arbetslivet. Du hittar mer information i menyn till höger.

Vi finns på flera adresser i Göteborg. Hos oss finns alltid ett välutrustat kök och trevlig matplats och självklart bjuder vi dig på en kopp kaffe eller te när du önskar det.

 

Ranängsgatan 3

Våra ljusa fina lokaler på Ranängsgatan 3 ligger centralt vid Svingelns hållplats. Här har vi huvuddelen av vår verksamhet. Området har de sista åren fått ett större folkliv med ett flertal restauranger och caféer. Från Centralstationen/Drottningtorget kan du åka buss eller spårvagn till Svingeln. Väljer du buss kan du åka Blå- eller Svart Express alternativt busslinje 17 eller 58. Föredrar du spårvagnen passerar linje 1 och 3 Svingeln. Restiden är ca 3-5 minuter. Motsvarande promenad tar ca 12-13 minuter.

Uppdrag

  • Individuellt pedagogiskt stöd i utbildning, IPSU
  • SFI samt gymnasial och grundläggande vuxenutbildning för personer med syn- och hörselnedsättning samt för döva.
  • Undervisning i svenskt teckenspråk för asylsökande

 

Lilla Waterloogatan 10

I Gamlestaden finns vi i fräscha och nybyggda lokaler på Lilla Waterloogatan 10, ca 3-4 minuters gångväg från Gamlestadstorget som är hållplats för tåg, buss och spårvagn. Lilla Waterloogatan ligger i Slakthusområdet som håller på att omvandlas från industriområde till kontor och restauranger. Området är under kraftig expansion och vi är stolta över att vara en del i den omvandling som sker. Från Centralstationen/Drottningtorget kan du åka spårvagn till Gamlestadstorget. Linje 4 och 9 går snabbspåret direkt till Gamlestadstorget på ca 3-4 minuter. Även linje 7 och 11 går snabbspåret till Gamlestadstorget men så länge byggnationen av det nya kontorskomplexet vid Gamlestadstorget pågår stannar dessa spårvagnar längre bort.

Uppdrag

  • Aktivitetsbaserade utredningsplatser
  • Arbetsmarknadsutbildning för personer med synnedsättning
  • Yrkesintroduktion för teckenspråkiga
  • Stöd och matchning

 

Gustav Dalénsgatan 30

Mitt på Hisningen finns vi i lokaler på Gustav Dalénsgatan 30, ca 4-5 minuters gångväg från Vågmästareplatsen. Alldeles utanför lokalen stannar busslinje 17 men du kan även åka spårvagn från Centralstationen/Drottningtorget och då väljer du linje 13. Spårvagnslinjer 5,6 och 10 trafikerar Brunnsparken – Vågmästareplatsen.