Aktivitetsbaserade utredningsplatser (AUP)

Stödinsats

Har du varit borta länge från arbetslivet? Med en aktivitetsbaserad utredningsplats hos Iris får du prova olika arbetsuppgifter i verklighetsnära miljö. Du lär känna dina styrkor och resurser och hur du bäst använder dem.

Låter den
här tjänsten
intressant?

Kontakta oss för
mer information »

Låter den här tjänsten intressant? Ta kontakt med oss för mer information! »

Om AUP

En aktivitetsbaserad utredningsplats ger dig möjlighet att under fyra till sex veckor prova olika arbetsmoment i en anpassad miljö. Vilka arbetsuppgifter du ska pröva bestämmer vi gemensamt.

Du som har begränsad erfarenhet av arbete eller varit borta länge från arbetslivet, till exempel på grund av en sjukskrivning, kan behöva lite extra stöd för att komma tillbaka. Hos oss får du prova olika arbetsuppgifter och aktiviteter som administration, godshantering eller tillverkning i en företagsliknande miljö. Du får handledning av våra arbetsterapeuter som föreslår nya arbetssätt eller gör andra anpassningar om det behövs.

En utredning som tar dig vidare mot jobb

Du är på utredningsplatsen i fyra till sex veckor. Miljön är utformad för att likna en vanlig arbetsplats så mycket som möjligt. Det betyder att det finns olika avdelningar, arbetsrutiner och arbetsuppgifter som du får testa utifrån din förmåga.

Målet är att komma fram till vilka arbetsuppgifter som passar dig och kartlägga dina arbetsförutsättningar. Utredningen blir ett underlag för dig och din arbetsförmedlare så att du kan komma vidare och hitta ett jobb.

Det är Arbetsförmedlingen som beslutar om du har rätt till en aktivitetsbaserad utredningsplats. Kontakta Arbetsförmedlingen för mer information.

Välkommen!

Så går du tillväga

Det är Arbetsförmedlingen som beslutar om du har rätt till en aktivitetsbaserad utredningsplats via Iris.

Kontakta och Arbetsförmedlingen för mer information om utbildningen.

Kontaktpersoner Syd

Västervik

Karlskrona

Västervik

Karlskrona

Norrköping

Nässjö

Kontaktpersoner Norr

Tjänsten erbjuds på följande platser

Magasinet

Välkommen till Iris Magasinet! Här hittar du nyheter, intressanta fakta, success stories och andra saker vi är stolta över och vill berätta.

Translate »