Entreprenörskap

Vuxenutbildning

Drömmer du om en karriär som entreprenör eller är du intresserad av hur en entreprenör jobbar? Då har du kommit rätt! Det första steget mot din resa till att bli entreprenör börjar med Iris kurs Entreprenörskap! Vill du dessutom läsa till entreprenör på dina villkor kan du läsa kursen på distans! Iris kurs inom entreprenörskap på gymnasial nivå ger dig rätt kunskaper och färdigheter på din resa mot att bli entreprenör. Att läsa en kurs inom entreprenörskap är ett smart val då det är en bred kurs. Som entreprenör kan du jobba med det som intresserar just dig! Välj entreprenörskap på Iris! Kursen entreprenörskap är på 100p. Kurskod: ENTENR0

Ansök

via din hemkommun

Välj kommun »

Ansök via din hemkommun Välj kommun »

Om utbildningen
Ämnet entreprenörskap är tvärvetenskapligt. Det har sin bas inom psykologi och företagsekonomi, men även andra kunskapsområden såsom retorik och juridik ingår. Med hjälp av begrepp, teorier, modeller och metoder från dessa områden behandlar ämnet företagsamhet i sociala, vetenskapliga, kulturella eller ekonomiska sammanhang.

Om kursen entreprenörskap: 

För dig som vill läsa entreprenörskap erbjuder Iris bland annat nya möjligheter till att skapa ett eget företag. För dig som har tänkt på att bli entreprenör så är Iris kurs i entreprenörskap rätt början för dig.

Under kursens gång får du möjlighet att skapa egna idéer till hur man genom webbplatsinformation kan lyfta fram entreprenörskapet. Vidare får du genom kursen kunskap om hur en webbplats byggs upp och verktygen du behöver för att få den fungerade samt även lära dig hantera information, begrepp och hur du samarbetar med olika människor.

Kursen entreprenörskap ska bland annat leda fram till att ge eleverna bättre förutsättningar i arbetet med organisationen och skapandet av det egna företagandet. Stor betydelse under kursen kommer därför handla om att eleven ska hitta och lösa problem som kan uppstå i arbetet med det egna företaget. Talet med andra människor har stor betydelse, det innebär att du ska ha en god dialog med dina samarbetspartners för att kunna skapa ett så bra innehåll som möjligt. Det öppnar nya möjligheter att utveckla en egen affärsidé.

Undervisningen i entreprenörskap ska bedrivas i projektform med innehåll från andra ämnesområden. Med utgångspunkt i elevernas idéer och arbetsprocess ska undervisningen bidra till att eleverna utvecklar både teoretiska och praktiska kunskaper. I samband med arbetsprocessen ska undervisningen bidra till att eleverna utvecklar förmåga att arbeta målinriktat, lösa problem, ta eget ansvar och samarbeta med andra. Eleverna ska även ges möjlighet att reflektera över sina erfarenheter för att dra lärdom av dem.

Undervisningen i ämnet entreprenörskap ska syfta till att utveckla kunskaper i metoder för att driva projekt, dvs. hur man sätter igång, utformar och genomför målinriktade processer. Den ska också leda till att utveckla förståelse av entreprenörskapets betydelse för samhällsutvecklingen samt ge möjlighet att utveckla kunskaper om projektekonomi eller i att starta och driva företag samt genom det även utveckla kunskaper i företagsekonomi. Du ges möjlighet att utveckla kunskaper om hur människor samarbetar, kommunicerar och löser problem för att nå bestämda mål inom ett sammanhang för att få ett så bra resultat som möjligt.

Undervisningen i ämnet entreprenörskap ska ge eleverna förutsättningar att utveckla följande:

  1. Förståelse av vad entreprenörskapet innebär för individer, organisationer, företag och samhällen.
  2. Förmåga att omvandla idéer till praktiska och målinriktade aktiviteter för att starta ett projekt eller fiktivt företag.
  3. Förmåga att genomföra ett projekt eller driva ett fiktivt företag.
  4. Förmåga att avsluta och utvärdera ett projekt eller fiktivt företag.
  5. Kunskaper om hur idéer och produkter skyddas genom lagar och andra bestämmelser.
  6. Förmåga att använda företagsekonomiska metoder.

Vem kan läsa kursen Entreprenörskap?

Entreprenörskap är en kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå. Entreprenörskap är en kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå. Läs mer om behörighetskraven till att söka och studera kursen Entreprenörskap.

 

Så ansöker du

Så ansöker du

Du ansöker till komvux (kommunal vuxenutbildning) på din hemkommuns hemsida. Din hemkommun är den kommun där du är folkbokförd och det är kommunen som beslutar om du blir antagen till utbildningen eller ej.

Det är enkelt att söka till en utbildning på Iris. Nedan hittar du länkar till ansökan där Iris erbjuder kommunal vuxenutbildning.

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

Utbildningsorter

Utbildningen erbjuds på följande platser

Magasinet

Välkommen till Iris Magasinet! Här hittar du nyheter, intressanta fakta, success stories och andra saker vi är stolta över och vill berätta.

Translate »