fbpx

Estetiskt program för unga vuxna med psykisk ohälsa

Stödinsats

Det estetiska programmet vänder sig till dig som är mellan 18 och 30 år och har som har en psykisk ohälsa/funktionsnedsättning eller neuropsykiatriska funktionshinder. En unik väg till studier eller arbete!

Låter den
här tjänsten
intressant?

Läs om hur du ansöker
under fliken
“Så ansöker du”

Låter den här tjänsten intressant? Läs mer om hur du ansöker under “Så ansöker du”.

Om tjänsten

Om tjänsten

Programmet är uppdelat i olika delar. En estetisk del och en del med arbetsträning och praktik. Vi utgår alltid från ditt behov och dina förutsättningar i utformningen av delarna. Målet efter att du har gått programmet är att fortsatta till vidare studier eller arbete.

Utveckla ditt konstnärliga skapande

Inom programmet jobbar vi mycket med sinnen för färg, form och design. På schemat har vi måleri, teckning, sömnad, kreativt skrivande, sång och musik, yoga samt film och foto som återkommande ämnen vilket ger dig som deltagare en varierande och givande studietid.

Arbete med personlig utveckling och hälsa

I programmet ingår hälsofrämjande insatser, vägledning kring studier och arbete samt omvärldskunskap. Inom dessa ämnesområden jobbar vi med personlig utveckling både individuellt och i grupp. Vi arbetar med kost, motion, sömn samt avslappning och medveten närvaro. Du som deltagare har också möjlighet till kortare behandling med kognitiv beteendeterapi vid behov.

En egen mentor

Om du går Iris estetiska program får du en personlig mentor som följer dig under hela din tid på Iris. Du och din mentor ansvarar upprättar tillsammans en personlig plan med individuella mål, behov och aktiviteter. Den plan som ni sätter upp fungerar sedan som levande arbetsverktyg under hela programmet.

Så ansöker du

Så ansöker du

Kontakta oss som jobbar på estetiska programmet. Du hittar våra kontaktuppgifter under fliken “kontaktpersoner”. Vi tar löpande emot deltagare till programmets 25 platser. Du kan gå programmet i max 2 år. För att bedöma om programmet är rätt för dig vill vi träffa dig på ett studiebesök – känn dig varmt välkommen att kontakta oss, så bokar vi in en tid.

Kontaktpersoner

Svealand

Utbildningsorter

Utbildningen erbjuds på följande platser

Magasinet

Välkommen till Iris Magasinet! Här hittar du nyheter, intressanta fakta, success stories och andra saker vi är stolta över och vill berätta.

Translate »