Grundläggande vuxenutbildning för syn-, hörselnedsatta samt döva i Malmö

Stödinsats

Behöver du få grundskolekompetens i ett eller flera ämnen? Har du en hörsel- eller en synnedsättning eller är du döv?  På Iris i Malmö kan du läsa grundläggande vuxenutbildning med anpassat stöd utifrån dina behov.

Nyfiken?

Sök via Malmö stad

Läs mer via malmo.se »

Nyfiken? Sök via Malmö stad Läs mer »

Om tjänsten

Om tjänsten

Kurserna motsvarar utbildningen i grundskolan, årskurs 7-9, men upplägget är anpassat till vuxna som kan ta ett mer självständigt ansvar för sina studier.

På Iris grundläggande vuxenutbildning för syn-, hörselnedsatta samt döva får du de anpassningar och hjälpmedel du behöver i undervisningen för att klara studierna. Du får stöd och undervisning av lärare och personal med bred erfarenhet och kompetens. För dig med synnedsättning finns anpassat material och synhjälpmedel som talsyntes, läskamera, punktskrift och förstoringsprogram.  Du som har en hörselnedsättning kan använda våra digitala hörselhjälpmedel. Om du är döv studerar du med andra döva elever och undervisningen sker på svenskt teckenspråk i en teckenspråksvänlig miljö.

Studier som är anpassade för dig utifrån dina behov
Du läser kursen i din egen takt, och du får ett schema som är anpassat till vad du kan och vad du behöver lära dig.  När du börjar dina studier börjar vi med att kartlägga dina behov och förutsättningar för att se vilken typ av anpassning du behöver.

Utbildningen ges på uppdrag av Malmö stad. Bor du i en annan kommun kan du prata med din kommun som eventuellt kan köpa en plats för dig, hos oss.

Hos oss får du:

  • Undervisning av lärare med bred kompetens
  • Läromedel som är anpassade efter dina behov
  • Mindre grupper
  • Hjälp och stöd från kurator och specialpedagog
  • Modersmålsstöd på de vanligast förekommande språken
  • Betyg när du har klarat en kurs

Välkommen och lycka till med dina studier hos oss!

Grundläggande vuxenutbildning för syn

Teckentolk
Behöver du få grundskolekompetens i ett eller flera ämnen? Har du en hörsel- eller en synnedsättning eller är du döv?  På Iris i Malmö kan du läsa grundläggande vuxenutbildning med anpassat stöd utifrån dina behov.

Här kan du se tjänsten presenteras på teckenspråk. Har du några frågor? Kontakta oss på info@iris.se.

Så ansöker du

Så ansöker du

Du ansöker till grundläggande vuxenutbildning för syn- , hörselnedsatta eller döva i Malmö via Malmö stad. På Malmö stads hemsida hittar du mer information om utbildningen

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

Kontaktpersoner

Götaland

Orter

Tjänsten erbjuds på följande platser

Magasinet

Välkommen till Iris Magasinet! Här hittar du nyheter, intressanta fakta, success stories och andra saker vi är stolta över och vill berätta.

Translate »