fbpx

Handel- och administrationsprogrammet

Vuxenutbildning

Är du intresserad av försäljning och service? Då är handel- och administrationsprogrammet – butik och handel med inriktning mot inköpsassistent på Iris en utbildning för dig.

Ansök

via din hemkommun

Välj kommun »

Ansök via din hemkommun Välj kommun »

Om utbildningen

Om utbildningen:

Programmet är en yrkesutbildning 40 veckor och ger stor chans till jobb.

Under utbildningen lär du dig om grunderna för att köpa in och sälja produkter och tjänster. Du får kunskaper om inköp, försäljning, avtal och marknadsföring. Du lär dig hur det fungerar i större och mindre företag, i olika branscher, om handel via nätet och med olika slags varor, både i Sverige och globalt. Programmet passar dig som vill bli säljare, inköpare, driva butik eller arbeta med marknadsföring. Du får också goda grunder för att arbeta inom andra serviceyrken.

I utbildningen ingår 12 veckor praktik på en arbetsplats (APL – arbetsplatsförlagt lärande). Skolan garanterar alla en praktikplats och chansen till jobb efter praktiken är stor. Exempel på praktikplatser är Hemtex, Åhléns, Biltema, ICA och Lindex.

Distans och i klassrum

Utbildningen erbjuds både på distans och i klassrum. Den går att kombinera med SFI-studier samt svenska som andraspråk (SVA).

Den digitala lärplattformen

När du studerar på distans via Iris sker all information och undervisning via den digitala lärplattformen Itslearning. Via Itslearning får du tillgång till bland annat diskussionsforum med andra kursdeltagare, räknestugor och skrivstöd. Plattformen innehåller allt du behöver för att hålla koll på din utbildning, studieplan, schema, kursmaterial, dokumentation och information. Du tar del av lektioner via inspelade filmer och har frekvent kontakt med lärare via telefon och videosamtal.

Gratis kursmaterial

Alla ska ha råd att studera! Våra elever får gratis kursmaterial digitalt på vår lärplattform.

Vem kan läsa utbildningen?

Handel och administration är ett yrkesprogram på gymnasial nivå med målet är att du efter avslutad utbildning kan börja arbeta direkt. Läs mer om behörighetskraven.

Aktuellt kursutbud för Handel och administrationsprogrammet:

Företagsekonomi 1 – 100 p
Personlig försäljning 1 – 100 p
Servicekunskap – 100 p
Praktisk marknadsföring 1 – 100 p
Information och kommunikation 1 – 100 p
Inköp 1 – 100 p
Inköp 2 – 100 p
Logistik 1 – 100 p
Svenska som andraspråk (SVA) 1
Svenska som andraspråk (SVA)
Svenska som andraspråk (SVA) 3 (om du läser utbildningen i kombination med SVA)
Svenska för invandrare (SFI) – Studieväg 3c, d (om du läser utbildningen i kombination med SFI)

Relaterade länkar

Läs mer på skolverket.se

Så ansöker du

Så ansöker du

Om du bor i kommunerna Solna, Sollentuna, Upplands Väsby, Sigtuna, Vallentuna, Vaxholm, Danderyd, Täby, Österåker eller Sundbyberg kan du söka till Handel-och administrationsprogrammet på Iris.

Du ansöker till komvux (kommunal vuxenutbildning) på din hemkommuns hemsida. Din hemkommun är den kommun där du är folkbokförd och det är kommunen som beslutar om du blir antagen eller ej.

Det är enkelt att söka till en utbildning på Iris. Nedan hittar du länkar till ansökan där Iris erbjuder kommunal vuxenutbildning.
Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

Utbildningsorter

Utbildningen erbjuds på följande platser

Översätt »