fbpx

Komvuxarbete – handel och administrationsprogrammet

Vuxenutbildning

Nu kan Iris som ny möjlighet erbjuda kursen, komvuxarbetet inom handels och administrationsområdet. Är du intresserad av att läsa komvuxarbete – handel och administration? Välj Iris!

Kursen komvuxarbetet-handels och administration är en högskoleförberedande kurs. Komvuxarbetet-handels och administration är en ny möjlighet, som genom förändrade regler för gymnasieexamen gett ökad flexibilitet för den som genom komvuxstudier vill uppnå gymnasiekompetens. Komvuxarbetet finns att söka inom en rad ämnesområden. Genom Iris kan du redan idag söka kursen Komvuxarbetet-handels och administration , som ger 100 gymnasiepoäng. Kurskod: KVARHA

Ansök

via din hemkommun

Välj kommun »

Ansök via din hemkommun Välj kommun »

Om utbildningen

Om kursen komvuxarbetet- inom Handels och administrationsprogrammet:

Undervisningen i kursen komvuxarbetet inom Handels och administrationsprogrammet går ut på att eleven genomför ett större arbete med utgångpunkt från kunskaper inom handels och administrationsområdet. Komvuxarbetet-handels och administration ska visa att eleven är redo för högskolestudier inom det samhällsvetenskapliga, humanistiska, konstnärliga, ekonomiska eller juridiska området.

Är du intresserad av ett yrke inom handel och administration är kursen komvuxarbetet-handels och administration ett bra val. Som ett resultat av kursen komvuxarbetet-handels och administration får eleven både praktisk övning i olika arbetsmoment, som är vanliga inom handels- och administrationsyrket och även omvandla yrkeskunskaperna till teori i ett större skriftligt arbete som handlar om att genom en problemformulering planera, genomföra och utvärdera sitt arbete. Komvuxarbetet-handels och administration kan även redovisas på annat vis som kan passa inom handels och administrationsyrket. Redovisas arbetet på annat passande sätt än i skrift ska den ersatta redovisningsformen, ändå innehålla en kort skriftlig redogörelse, för att bibehålla samma högskoleförberedande nivå. Både rapporten och redogörelsen ska innehålla en kort engelsk sammanfattning. Avslutningsvis ska eleverna presentera samt diskutera sitt arbete med varandra, dessutom ingår det att ge respons på andra elevers komvuxarbeten.

Vem kan läsa kursen komvuxarbetet-handels och administrationsprogrammet?

Kursen komvuxarbetet-handels och administration är en kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå. Läs mer om behörighetskraven till att söka och studera kursen Komvuxarbetet-Handels och administration.

Relaterade länkar

Läs mer på skolverket.se

Så ansöker du

Så ansöker du

Du ansöker till komvux (kommunal vuxenutbildning) på din hemkommuns hemsida. Din hemkommun är den kommun där du är folkbokförd och det är kommunen som beslutar om du blir antagen till utbildningen eller ej.

Det är enkelt att söka till en utbildning på Iris. Nedan hittar du länkar till ansökan där Iris erbjuder kommunal vuxenutbildning.

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

Magasinet

Välkommen till Iris Magasinet! Här hittar du nyheter, intressanta fakta, success stories och andra saker vi är stolta över och vill berätta.

Translate »