fbpx

Komvuxarbete –Samhällsvetenskap/Humaniora

Vuxenutbildning

Komvuxarbetet- Samhällsvetenskap/Humaniora är en förberedande kurs inför högskolestudier. Komvuxarbetet- Samhällsvetenskap/Humaniora är en ny möjlighet, som genom förändrade regler för gymnasieexamen i kommunal vuxenutbildning, ökat flexibiliteten för den som genom Komvuxstudier vill uppnå gymnasiekompetens. Kursen komvuxarbetet finns att söka inom en rad ämnesområden. Iris erbjuder kursen, komvuxarbetet inom Samhällsvetenskap/Humaniora, men även andra programämnen. Kursen Komvuxarbetet- Samhällsvetenskap/Humaniora är på 100 poäng och har kurskod: KVARSH

Ansök

via din hemkommun

Välj kommun »

Ansök via din hemkommun Välj kommun »

Om utbildningen

Om kursen:

Undervisningen i kursen Komvuxarbetet- Samhällsvetenskap/Humaniora går ut på att eleven genomför ett större arbete med utgångpunkt från kunskaper inom handels och administrationsområdet. Komvuxarbetet- Samhällsvetenskap/Humaniora ska visa att eleven är redo för högskolestudier inom det samhällsvetenskapliga, humanistiska, konstnärliga, ekonomiska eller juridiska området.

Är du intresserad av ett yrke inom Samhällsvetenskap/Humaniora är kursen Komvuxarbetet- Samhällsvetenskap/Humaniora ett bra val. Syftet med kursen Komvuxarbetet- Samhällsvetenskap/Humaniora ska öka elevens möjligheter att visa på fördjupade kunskaper inom det samhällsvetenskapliga och humanistiska ämnesområdet. Vidare handlar Komvuxarbetet- Samhällsvetenskap/Humaniora om att genom en problemformulering planera, genomföra och utvärdera sitt arbete.

Komvuxarbetet- Samhällsvetenskap/Humaniora kan även redovisas på annat sätt som passar med det samhällsvetenskapliga och humanistiska ämnet. Redovisas arbetet på annat passande sätt än i skrift, ska den ersatta redovisningsformen, ändå innehålla en kort skriftlig redogörelse, för behålla samma högskoleförberedande nivå. Både rapporten samt redogörelsen ska även ha en kort engelsk sammanfattning. Avslutningsvis ska eleverna presentera samt diskutera sitt arbete med andra elever utöver det ska eleverna även ge respons på andra elevers komvuxarbeten.

Vem kan läsa kursen Kursen Komvuxarbetet- Samhällsvetenskap/Humaniora?

Kursen Komvuxarbetet- Komvuxarbetet- Samhällsvetenskap/Humaniora är en kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå. Läs mer om behörighetskraven till att söka och studera kursen Komvuxarbetet- Samhällsvetenskap/Humaniora.

Relaterade länkar

Läs mer på skolverket.se

Så ansöker du

Så ansöker du

Du ansöker till komvux (kommunal vuxenutbildning) på din hemkommuns hemsida. Din hemkommun är den kommun där du är folkbokförd och det är kommunen som beslutar om du blir antagen till utbildningen eller ej.

Det är enkelt att söka till en utbildning på Iris. Nedan hittar du länkar till ansökan där Iris erbjuder kommunal vuxenutbildning.

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

Magasinet

Välkommen till Iris Magasinet! Här hittar du nyheter, intressanta fakta, success stories och andra saker vi är stolta över och vill berätta.

Translate »