Marknadsföring

Vuxenutbildning

Visste du att marknadsföring är en kurs inom ämnet företagsekonomi? Ämnet företagsekonomi handlar i stort om att förstå företagens roll i samhället. Både på lokal och global nivå. Vill du förstå företagens roll bättre? Välj då en kurs inom företagsekonomi på Iris!
Kurskod: FÖRMAD0

Ansök

via din hemkommun

Välj kommun »

Ansök via din hemkommun Välj kommun »

Om utbildningen

Om kursen marknadsföring

Kursen marknadsföring är en del av ämnet företagsekonomi. Inom ramen för undervisningen i marknadsföringskursen studerar eleverna förutom ledarskaps och organisationsteoretiska modeller även andra delar som ur företagsekonomiskt perspektiv är viktiga.

Undervisningen i kursen marknadsföring ska behandla följande centrala innehåll:

  • Undervisningen i kursen ska behandla följande centrala innehåll:

  • Lagar och andra bestämmelser som styr marknadsföring. I samband med det behandlas etik och hållbar utveckling inom marknadsföring.
  • Teorier och tendenser inom området marknadsföring.
  • Marknads- och omvärldsanalys. I samband med det behandlas metoder och analysverktyg för marknadsinformation.
  • Marknadsstrategier och marknadsplanens innehåll och funktion.
  • Marknadsföring av varor och tjänster. I samband med det behandlas den betydelse som varaktiga relationer med kunder, leverantörer, anställda och andra intressenter har för ett företags affärsutveckling.
  • Intern och extern marknadskommunikation.
  • Internationell marknadsföring.

Vem kan läsa kursen marknadsföring?

Vem kan läsa kursen marknadsföring? Kursen marknadsföring är en kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå som bygger på ämnet företagsekonomi.

Läs mer om behörighetskraven till att söka och studera kursen marknadsföring.

Så ansöker du

Så ansöker du

Du ansöker till komvux (kommunal vuxenutbildning) på din hemkommuns hemsida. Din hemkommun är den kommun där du är folkbokförd och det är kommunen som beslutar om du blir antagen till utbildningen eller ej.

Det är enkelt att söka till en utbildning på Iris. Nedan hittar du länkar till ansökan där Iris erbjuder kommunal vuxenutbildning.

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

Utbildningsorter

Utbildningen erbjuds på följande platser

Magasinet

Välkommen till Iris Magasinet! Här hittar du nyheter, intressanta fakta, success stories och andra saker vi är stolta över och vill berätta.

Translate »