Rekryteringsutbildning till omsorgsförare

Iris levererar på uppdrag av Arbetsförmedlingen och i samarbete med Iris bemanning och rekrytering samt Inclusion Services en yrkesinriktad rekryteringsutbildning till omsorgsförare för dig som bor i Stockholm.

Intresserad av

rekryteringsutbildning
till omsorgsförare?

Anmäl dig här »

Låter den här tjänsten intressant? Kontakta oss för mer information! »

Om Rekryteringsutbildning till omsorgsförare 

Behovet av omsorgsförare är stort. Iris genomför en utbildning till omsorgsförare i Stockholm på uppdrag av Arbetsförmedlingen. Är du arbetssökande och inskriven på Arbetsförmedlingen? Har du B-körkort eller kanske till och med taxiförarlegitimation (TFL)? Är du serviceinriktad, kommunikativ och vill bidra till att människor med funktionsvariationer kan delta i samhället? Då kan denna utbildning vara aktuell för dig.

En omsorgsförare transporterar unga och gamla personer med särskilda behov eller funktionsnedsättningar från/till hemmet, serviceboende, dagverksamhet, skolan, sjukhuset, shoppingcenter, arbetsplatsen med mera. Behovet av omsorgsförare är stort och tillsammans med Iris bemanning och rekrytering, Inclusion Services och Arbetsförmedlingen erbjuder Iris en utbildning till yrket. När du klarat utbildningen är du garanterad jobb hos Iris bemanning och rekrytering och får köra för Inclusion Services eller hos något partnerföretag.

Bli omsorgsförare på 5-9 veckor Garanterat jobb som omsorgsförare
Rekryteringsutbildning till omsorgsförare | Jobba inom service | Ansök | Iris.se Rekryteringsutbildning till omsorgsförare | Jobba inom service | Ansök | Iris.se
Omsorgsförare kör resenärer med särskilda
behov eller funktionsnedsättningar. Kunskap
om funktionsvariationer och bemötande är viktigt.
För att jobba som omsorgsförare är du
serviceinriktad och kommunikativ;  förstår
och hanterar förflyttning och ergonomi mm.

Startar med test och kartläggning – två veckor

Utbildningen börjar med en test och kartläggningsdel på två veckor. Du får veta mer om yrket, om de kompetenskrav som finns och du gör studiebesök på en arbetsplats. Vi går igenom din bakgrund och erfarenheter och tar fram en individuell plan för hur just din utbildning ska se ut baserad på dina förkunskaper. Om vi bedömer att du är rätt person för att bli omsorgsförare och att du har förutsättningar att klara resterande utbildning går du vidare till nästa steg i utbildningen.

Omsorg och service – två veckor

Efter att ha gått igenom kartläggningsdelen lär du dig om olika psykiska och fysiska funktionsvariationer och du får kunskap om kvalitet, kundbemötande och service.

Du studerar exempelvis förflyttning, ergonomi, likabehandling, lågaffektivt bemötande och etik. Dessutom får du information om aktuell lagstiftning för skola och socialtjänst. Vidare får du kunskap om lagar och regler som gäller arbetsrätt och arbetsmiljö. Dessutom behandlas ämnen som hållbarhetsarbete och frågor kring diskriminering. Det inkluderar också studier av service och kvalitet, om värdskapet och hur det är att representera ett serviceföretag.

Praktik i bil – en vecka

Under en vecka gör du sen praktik. Under praktiken testar du yrket och träffar målgruppen du kommer jobba självständigt med framåt. Du lär bland annat om säkerhet i fordonet, om sparsam körning samt om första hjälpen, livräddning och fordonsevakuering.

Har du redan taxiförarlegitimation (TFL) avslutas utbildningen här. Om du saknar TFL går du vidare till den förberedande delen för att ta taxiförarlegitimation.

TFL-förberedelse – upp till 4 veckor

Om du saknar taxiförarlegitimation (TFL) har du möjlighet att ta del av upp till 4 veckors TFL-förberedande studier. I utbildningen ingår en uppkörning och två teoritest. Du bekostar eventuell extra uppkörningstid och test själv.

Intyg

Efter avslutad utbildning får du intyg på dina kunskaper, där en beskrivning av innehållet finns.

Pedagogiskt stöd under utbildningen?

Har du en funktionsnedsättning har du rätt att få pedagogiskt stöd (IPSU) under arbetsmarknadsutbildningen.

Läs mer om vad som gäller och hur du ansöker om IPSU här »

Ansök via Arbetsförmedlingen

Du söker till utbildningen via Arbetsförmedlingen. Du behöver vara inskriven som arbetssökande. Utbildningen erbjuds i Stockholm.

Ansök här »

Anmäl dig till Informationsmöte om utbildningen

Är du arbetssökande och inskriven på Arbetsförmedlingen? Har du B-körkort? Då kan utbildningen till Omsorgsförare passa dig! Utbildningen startar 15 januari 2024. Du är garanterad jobb efter avslutad och godkänd utbildning. Utbildningen erbjuds i Stockholm.

Anmäl dig till Informationsmöte om utbildningen, torsdag 14/12 kl 13-14, Arbetsförmedlingen, Englundavägen 13 i Solna. Utbildningen ges av Iris på uppdrag av Arbetsförmedlingen.

Anmäl dig här »

Denna rekryteringsutbildning erbjuds i samarbete med Arbetsförmedlingen, Iris Bemanning och rekrytering och Inclusion Services.

jobbcoach iris matchning arbetsförmedlingen

Rekryteringsutbildning till omsorgsförare | Jobba inom service | Ansök | Iris.se

Så ansöker du

Denna rekryteringsutbildning söker du via Arbetsförmedlingen.  Du behöver vara inskriven som arbetssökande på Arbetsförmedlingen för att få gå denna rekryteringsutbildning.

Har du B-körkort, är serviceinriktad, kommunikativ och vill bidra till att människor med funktionsvariationer kan delta i samhället? Då kan denna utbildning, som erbjuds i Stockholm, vara aktuell för dig.

Ansök här »

Kontakta Arbetsförmedlingen för mer information om utbildningen samt hur du ansöker till den.

Relaterade länkar

Hitta arbetsmarknadsutbildningar på Arbetsförmedlingen.

Anmäl dig till Informationsmöte om utbildningen

Har du B-körkort, är serviceinriktad, kommunikativ och vill bidra till att människor med funktionsvariationer kan delta i samhället? Då kan denna utbildning, som erbjuds i Stockholm, vara aktuell för dig.! Utbildningen startar 15 januari 2024. Du är garanterad jobb efter avslutad och godkänd utbildning. Utbildningen erbjuds i Stockholm.

Anmäl dig till Informationsmöte om utbildningen, torsdag 14/12 kl 13-14, Arbetsförmedlingen, Englundavägen 13 i Solna. Utbildningen ges av Iris på uppdrag av Arbetsförmedlingen.

Anmäl dig här »

Kontakta Arbetsförmedlingen för mer information om utbildningen samt hur du ansöker till den.

Relaterade länkar

Hitta arbetsmarknadsutbildningar på Arbetsförmedlingen.

Kontaktpersoner

Stockholm Enskede

Stockholm Enskede

Tjänsten erbjuds i Stockholm

Sista ansökningsdag för rekryteringsutbildning till omsorgförare i Stockholm är 2023-12-14.

Magasinet

Välkommen till Iris Magasinet! Här hittar du nyheter, intressanta fakta, success stories och andra saker vi är stolta över och vill berätta.

Translate »