Rekryteringsutbildning till omsorgsförare

Iris levererar på uppdrag av Arbetsförmedlingen och i samarbete med Inclusion Services en yrkesinriktad rekryteringsutbildning till omsorgsförare för dig som bor i Stockholm.

Intresserad av

rekryteringsutbildning
till omsorgsförare?

Ansök här »

Låter den här tjänsten intressant? Kontakta oss för mer information! »

Om Rekryteringsutbildning till omsorgsförare 

Behovet av omsorgsförare är stort. Iris genomför en utbildning till omsorgsförare i Stockholm på uppdrag av Arbetsförmedlingen. Är du arbetssökande och inskriven på Arbetsförmedlingen? Har du B-körkort, är serviceinriktad, kommunikativ och vill bidra till att människor med funktionsvariationer kan delta i samhället? Då kan denna utbildning vara aktuell för dig.

En omsorgsförare transporterar unga och gamla personer med särskilda behov eller funktionsnedsättningar från/till hemmet, serviceboende, dagverksamhet, skolan, sjukhuset, shoppingcenter, arbetsplatsen med mera. Behovet av omsorgsförare är stort och tillsammans med Inclusion Services och Arbetsförmedlingen erbjuder Iris en utbildning till yrket. När du klarat utbildningen är du garanterad jobb hos exempelvis Inclusion Services eller hos något av våra partnerföretag.

Bli omsorgsförare efter 12 veckor Garanterat jobb som omsorgsförare
Rekryteringsutbildning till omsorgsförare | Jobba inom service | Ansök | Iris.se Rekryteringsutbildning till omsorgsförare | Jobba inom service | Ansök | Iris.se
Omsorgsförare kör resenärer med särskilda
behov eller funktionsnedsättningar. Kunskap
om funktionsvariationer och bemötande är viktigt.
För att jobba som omsorgsförare är du
serviceinriktad och kommunikativ;  förstår
och hanterar förflyttning och ergonomi mm.

Startar med test och kartläggning – två veckor

Utbildningen börjar med en test och kartläggningsdel på två veckor. Du får veta mer om yrket, om de kompetenskrav som finns och du gör studiebesök på en arbetsplats. Vi går igenom din bakgrund och erfarenheter och tar fram en individuell plan för hur just din utbildning ska se ut baserad på dina förkunskaper. Om vi bedömer att du är rätt person för att bli omsorgsförare och att du har förutsättningar att klara resterande utbildning går du vidare till nästa steg i utbildningen.

Omsorg och bemötande – tre veckor

Efter kartläggningsdelen lär du om olika typer av psykiska och fysiska funktionsvariationer och du får kunskap om bemötande, service och säkerhet. Du studerar exempelvis förflyttning och ergonomi, likabehandling, lågaffektivt bemötande och etik. Du får också information om aktuell lagstiftning för skola och socialtjänst.

Praktik i bil samt i verksamhet – fyra veckor

Under fyra veckor gör du sen praktik, halva tiden i en bil och halva tiden i en daglig- eller assistansverksamhet. Under praktiken testar du yrket och träffar målgruppen du kommer jobba självständigt med framåt. Du lär bland annat om säkerhet i fordonet, om sparsam körning samt om första hjälpen, livräddning och fordonsevakuering.

Service, hållbarhet och arbetsmiljö – tre veckor

I den avslutande delen av utbildningen fördjupar du dig kring kvalitet, kundbemötande och service. Du får kännedom om lagar och regler i arbetsrätt och arbetsmiljö och du lär om hållbarhetsarbete och diskrimineringsfrågor. Du studerar också service och kvalitet, om värdskap och hur det är att representera ett serviceföretag.

Intyg

Efter avslutad utbildning får du intyg på dina kunskaper, där en beskrivning av innehållet finns.

Ansök via Arbetsförmedlingen

Du söker till utbildningen via Arbetsförmedlingen. Du behöver vara inskriven som arbetssökande. Utbildningen erbjuds i Stockholm.

Ansök här »

Denna rekryteringsutbildning erbjuds i samarbete med Arbetsförmedlingen och Inclusion Services

jobbcoach iris matchning arbetsförmedlingen

Så går du tillväga

Denna rekryteringsutbildning söker du via Arbetsförmedlingen.  Du behöver vara inskriven som arbetssökande på Arbetsförmedlingen för att få gå denna rekryteringsutbildning.

Har du B-körkort, är serviceinriktad, kommunikativ och vill bidra till att människor med funktionsvariationer kan delta i samhället? Då kan denna utbildning, som erbjuds i Stockholm, vara aktuell för dig.

Ansök här »

Kontakta Arbetsförmedlingen för mer information om utbildningen samt hur du ansöker till den.

Relaterade länkar

Hitta arbetsmarknadsutbildningar på Arbetsförmedlingen.

Kontaktpersoner

Stockholm Enskede
Stockholm Upplands Väsby

Tjänsten erbjuds i Stockholm

Sista ansökningsdag för rekryteringsutbildning till omsorgförare i Stockholm är 2023-05-31.

Magasinet

Välkommen till Iris Magasinet! Här hittar du nyheter, intressanta fakta, success stories och andra saker vi är stolta över och vill berätta.

Translate »