Grundläggande vuxenutbildning Linköping

Grundläggande vuxenutbildning

Vill du få grundskoleexamen eller läsa till en behörighet för vidare studier?
Grundläggande kurser riktar sig till dig som inte har betyg från grundskola eller motsvarande. Kurserna motsvarar grundskoleutbildning, årskurs 7-9, men upplägget är anpassat till dig som är vuxen och kan ta eget ansvar för dina studier.

Målsättning

”Kommunal vuxenutbildning på grundläggande nivå syftar till att ge vuxna sådana kunskaper som de behöver för att delta i samhälls- och arbetslivet. Den syftar också till att möjliggöra fortsatta studier. Kommunal vuxenutbildning på grundläggande nivå bedrivs i form av kurser och för varje kurs finns det en kursplan” (Skolverket).

Flexibel studietakt och gratis läromedel

Du kan läsa på hel- eller deltid, dag- eller kvällstid utifrån vad som passar bäst för dig. Läs en enstaka kurs eller flera ämnen parallellt. Du kan få hjälp av en studie- och yrkesvägledare att sätta ihop en studieplan som passar just dig.

Den grundläggande vuxenutbildningen är gratis och du har fria läromedel via vår digitala lärplattform Itslearning. Plattformen innehåller allt du behöver för din utbildning som studieplan, schema, kursmaterial, dokumentation och viktig information.

Studiestöd via CSN

Om man läser kurser på komvux kan man ansöka om studiestöd via CSN. Du ansöker om studiestöd på CSNs hemsida.

Ansökan

Iris erbjuder kommunal vuxenutbildning på uppdrag av Linköpings kommun. Du hittar kursutbud och ansökningsformulär på Linköpings kommuns hemsida. Välkommen med din ansökan!

Kontakt

Tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp med ansökan eller vill veta mer.

Lycka till med dina studier hos oss!

Vill du veta mer om vår skola i Linköping? Läs mer om skolan här.

kontaktperson

Monica Pihl
010-516 19 19

Tf skolchef

Torbjörn Caspersson
010 - 516 19 57
070 - 080 83 46
Its Learning
Välkommen till Iris digitala lärportal itslearning. Du som elev får tillgång till denna från och med första dagen på din kurs.
.

Vi erbjuder dessa kurser:

Engelska grundläggande 1, 2, 3, 4
Matematik grundläggande 1, 2, 3, 4
Svenska som andraspråk grundläggande 1, 2, 3, 4