Gymnasial vuxenutbildning för personer med funktionsnedsättning

Gymnasial vuxenutbildning för personer med funktionsnedsättning

Gymnasiala kurser är för dig om inte har betyg från gymnasieskolan eller motsvarande och behöver ta nästa steg i din personliga utveckling. Kurserna motsvarar den utbildning som ges i gymnasieskolan men upplägget är självklart anpassat till dig som vuxen och som kan ta ett mer självständigt ansvar för dina studier.

Målsättning

Vi erbjuder dig kurser som tar dig vidare mot högre studier med start på gymnasial nivå och sedan beroende på vad du vill, vidare till yrkeshögskola, högskola eller universitet.

”Syftet med kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå är att ge vuxna kunskaper på en nivå som motsvarar utbildningen i gymnasieskolan. Den kommunala vuxenutbildningen på gymnasial nivå bedrivs i form av kurser och det är samma ämnesplaner och kunskapskrav inom kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå som inom gymnasieskolan. (källa: Skolverket)

Läs mer på skolverkets hemsida.

Upplägg

Du läser på hel- eller deltid i små grupper och i en lugn miljö. Den gymnasiala vuxenutbildningen är gratis. Undervisningen är anpassad för vuxna med funktionsnedsättning och hos oss får du tillgång till moderna hjälpmedel för att du ska kunna tillgodogöra dig utbildningen efter dina förutsättningar. Vi använder oss av kompensatoriska hjälpmedel i undervisningen, och undervisningen för de döva eleverna sker på svenskt teckenspråk. 

Kom gärna på studiebesök till oss!

Mer information och ansökan

Du kan läsa mer och ansöka om studiestöd via CSNs hemsida
På Malmö stads hemsida hittar du mer information och gör din ansökan.
Göteborgs stads hemsida hittar du mer information och gör din ansökan.

Kontaktperson

Susanna Ljunggren
Susanna Ljunggren
031-351 26 32
076-539 91 32