Gymnasial vuxenutbildning Linköping

Gymnasial vuxenutbildning

Vill du komplettera dina betyg eller läsa till en behörighet för vidare studier? Gymnasiala kurser på Iris passar dig som saknar betyg från gymnasieskolan eller motsvarande och behöver ta nästa steg.

Kurserna motsvarar den utbildning som ges i gymnasieskolan men upplägget är anpassat till dig som är vuxen och som kan ta eget ansvar för studierna.

Målsättning

”Syftet med kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå är att ge vuxna kunskaper på en nivå som motsvarar utbildningen i gymnasieskolan. Den kommunala vuxenutbildningen på gymnasial nivå bedrivs i form av kurser och även i form av ett gymnasiearbete. Det är samma ämnesplaner och kunskapskrav inom kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå som inom gymnasieskolan, med undantag för specialidrott. Det kan också finnas andra kurser som utformas efter individuella behov”.

Läs mer på Skolverkets hemsida.

Efter avslutade kurser på gymnasial nivå kan du exempelvis läsa en yrkesutbildning på en yrkeshögskola. Du kan också få behörighet till vidare studier på högskola eller universitet.

Flexibel studietakt och gratis läromedel

Hos oss kan du läsa på hel- eller deltid, dag- eller kvällstid utifrån vad som passar dig bäst. Utbildningen bygger på enstaka kurser eller olika kurspaket.
Dina förkunskaper bestämmer utbildningsmålen och du beslutar själv din studietakt. Du kan få hjälp av studie- och yrkesvägledningen att sätta ihop en studieplan som passar just dig utifrån dina mål.

Den gymnasiala vuxenutbildningen är gratis och du har fria läromedel via vår digitala lärplattform Itslearning. Plattformen innehåller allt du behöver för din utbildning som studieplan, schema, kursmaterial, dokumentation och viktig information.

Vi erbjuder kurser på dagtid och kvällstid och även distans.

Studiestöd via CSN

När du läser kurser på komvux kan du ansöka om studiestöd via CSN. Du ansöker om studiestöd på CSNs hemsida.

Ansökan

Iris erbjuder kommunal vuxenutbildning på uppdrag av Linköpings kommun. Du hittar kursutbud och ansökningsformulär på Linköpings kommuns hemsida. Välkommen med din ansökan!

Kontakt

Tveka inte att ta kontakt om du har frågor eller behöver hjälp med ansökan.

Lycka till med dina studier hos oss!

Vill du veta mer om vår skola i Linköping? Läs mer om skolan här.

kontaktperson

Monica Pihl
010-516 19 19
Its Learning
Välkommen till Iris digitala lärportal itslearning. Du som elev får tillgång till denna från och med första dagen på din kurs.

Vi erbjuder dessa kurser:

Historia 1b ∗
Engelska 5, 6, 7
Naturkunskap 1b ∗
Naturkunskap∗ 2
Matematik 1a, 1b, 1c, 2a, 2b, 2c, 3b, 3c
Religion 1, 2 ∗
Samhällskunskap 1a1, 1a2, 1b, 2, 3 ∗
Svenska 1, 2, 3
Svenska som andraspråk 1, 2, 3
∗ Distanskurs