Iris Bemötandeutbildningar, våra föreläsare

Våra föreläsare

Våra bemötandeutbildningar, oavsett upplägg, baseras uteslutande på människor som ur eget perspektiv som funktionsnedsatta delar med sig av sina erfarenheter. Vi har knutit till oss riktigt duktiga föreläsare, som kan beskriva hur det är att leva med funktionsnedsättning. Alla har stor erfarenhet av att på ett engagerat och underhållande sätt föreläsa inför publik. Och de har oerhört mycket information att delge i form av konkreta tips i hur man bör bemöta människor med funktionsnedsättningar. Att skapa bra möten människor emellan. Här kan du se vilka dessa personer är och få en kort presentation av var och en.

Charlotte Ohlson Bresciani

Charlotte bröt ryggen juni 2007 i en olycka, där hon lyckades köra över sig själv med sin egen bil och blev till följd av detta förlamad från midjan och neråt. Hon är gift, mamma till två barn och lever trots allt ett väldigt aktivt liv. Efter lång rehabilitering och envis träning på egen hand kan hon nu gå med rullator och lite med kryckor, men kommer alltid vara beroende av rullstol. Är idag anställd av Iris för att jobba med våra bemötandeutbildningar, som föreläsare och koordinator för genomförande av föreläsningar. Du har kanske redan mött Charlotte? Hon var med i SVT´s dokumentärserie “En andra chans”. Charlotte föreläser om bemötande av personer med rörelsehinder — utifrån sitt eget perspektiv.

Se en kort filmsekvens med Charlotte Ohlson Bresciani


Håkan Jansson

Håkan diagnostiserades för nio år sedan med Aspergers syndrom/HFA samt AD/HD och bipolär sjukdom, typ 2. Våren 2007 publicerades hans första bok, “Jag och mina diagnoser”, som handlar om hans funktionshinder och hur det är att leva med dem i vardagen. Håkan berättar om sina diagnoser och alla svårigheter som det medför. Att inte kunna delta i det sociala livet, att alltid kämpa och att ibland inte orka. Håkan föreläser på ett personligt, ärligt och humoristiskt sätt om sitt liv.
Se en kort filmsekvens med Håkan Jansson


Ulrika Norelius

Ulrika är född med grön starr och är sedan 19 års ålder helt blind. Hon har en lärarexamen men har också arbetat i många år som kundtjänstchef. Ulrika sjunger även i musikgruppen Synliga, ” det blindaste bandet i landet”. Ett av gruppen Synligas stående uppdrag är att underhålla och servera på restaurang Svartkrogen, där man intar sin middag helt i mörker. På sina föreläsningar tar Ulrika med oss in i sin värld som synskadad. På ett personligt sätt delar hon med sig av sin kunskap och de erfarenheter hon samlat på sig under årens lopp.

Se en kort filmsekvens med Ulrika Norelius


Charlotte Gustavsson

Charlotte är 28 år och gravt hörselskadad sedan födseln. Hon har startat eget konsultföretag inom projektledarområdet. Hon vill utveckla teckenspråket som ett tyst kommunikationssätt och förmedla det till den hörande världen, hur vi kan använda ögonkontakt mer och hur vi kan kommunicera med varandra på ett bättre sätt. Charlotte föreläser om sin hörselskada och kring bemötande av personer med hörselnedsättningar.

Se en kort filmsekvens med Charlotte Gustavsson

Kontaktperson

Lisa Gustafsson
08-39 92 24
0765-39 90 71