Stöd och matchning

Söker du jobb? Följ Iris 8 steg till nytt jobb

Iris duktiga coacher och våra kontakter med arbetsgivare gör det enkelt att lyckas. Arbetsförmedlingens mätning i december 2018 visar att Iris har högst snittrating av alla leverantörer av Stöd och matchning i landet.* Vi får ut flest deltagare i jobb eller utbildning!

*Arbetsförmedlingens leverantörer med fem eller fler leveransorter. 

Hos oss får du 

  • träffa en coach som bryr sig om dina önskemål och vad du vill
  • kontakt med arbetsgivare som passar dig
  • hjälp att söka jobb, även de dolda som inte annonseras ut
  • undersöka och formulera dina unika styrkor, dina förmågor och egenskaper
  • hitta en lösning som passar just dig, även på lång sikt.

Se vår film om Iris Stöd och matchning (01:17 min)

Så här anmäler du dig
till Stöd och Matchning »


Experter på matchning

Vi hjälper dig att visa arbetsgivaren dina styrkor. Att du har rätt färdigheter och förutsättningar att klara av jobbet är ofta viktigare än bara utbildning och erfarenhet, liksom att du passar in i gänget på företaget. De här grejerna är vi bäst på.

Nyfiken på utbildning?
Ibland är en kortare utbildning vägen till drömjobbet och då ser vi till att du får träffa vår duktiga studie- och yrkesvägledare som hjälper dig att hitta den bästa vägen till just din utbildning.

Du kommer att lära dig många olika saker, bland annat hur du skriver ett CV som väcker nyfikenhet och som lyfter fram det unika med dig kopplat till de jobb du söker. Behöver du lära dig mer om datorer så har vi en kurs för det. Behöver du träna inför anställningsintervjun så fixar vi det. Allt det här och mycket annat kommer vi att jobba med tillsammans så att du får det jobb du vill ha.

Svenskaträning
Behöver du förbättra din svenska? Hos oss får du tillgång till flera olika språkliga verktyg som hjälper dig att både förstå, prata och lära dig mer svenska varje dag.

Företagskontakter
Iris har dagligen kontakt med företag och arbetsgivare inom flera olika branscher som söker personal. Våra företagskontakter och din egen insats ger dig därför goda förutsättningar att både hitta och få ett jobb.

Aktuella Jobbmöjligheter

Närbild av ung kvinna som arbetar på laptop med tre studenter i bakgrunden studerar Här kan du läsa mer om de möjligheter till jobb som finns hos våra samarbetspartners just nu.

Gå till Jobbmöjligheter »


När du fått jobb

Vi finns även som en resurs för dig under den första tiden på den nya arbetsplatsen. Du kan alltid höra av dig till din coach om det är något du undrar över.

Deltagare berättar
Norzia
”Min coach Charlotte hjälpte mig att hitta det här jobbet. Här är alla jätteroliga och snälla. Det här är mitt första jobb, jag är stolt över mig själv.”
Se filmen En lyckad matchning med Norzia och hennes arbetsgivare Robert »
 Christoffer
”När jag började på Iris fick jag äntligen ordning på mina ansökningshandlingar. De tips jag fick var klockrena.Jag fick komma på tre intervjuer på 1 månad. Efter den tredje intervjun fick jag jobbet på Stena.”
Aida
”Min coach på Iris har hjälpt mig jättemycket. Nu vet jag vad jag vill och vad jag ska satsa på. Jag hittar flera jobb som jag kan söka varje vecka. Jag är glad att jag valde Iris. Nästa vecka ska jag på intervju och vi tränar nu på olika intervjufrågor. Jag tror att jag får jobbet. Så säker känner jag mig nu.”
Luiz
”Iris passar mig bra eftersom de tar kontakt med företag som jag är intresserad av. Jag fick en praktikplats som kommer att leda till jobb. Nu känner jag glädje i livet igen.”


Välkommen till oss på Iris!

Välj Iris, så får du en tid för ett första möte. Då kan du berätta om dina önskemål och drömmar om jobb eller utbildning. Tillsammans undersöker vi dina möjligheter och hittar en väg att nå dina mål.

 

Läs mer i vår folder »

Information på olika språk
  العربية / Arabiska: Klicka här »   فارسی / Persiska: klicka här »
  English / Engelska: Klicka här »   Français / Franska: klicka här»
  ትግርኛ / Tigrinja: Klicka här »   سۆرانی / Sorani: klicka här »

Kontaktperson

Annette Sjöberg
0726-00 62 51

Visby

Besöksadress:

Söderväg 5E
621 58 Visby

Öppettider:

Enligt överenskommelse