i Bemanning, Magasinet

Varför ska jag jobba som konsult på ett bemanningsföretag?

Det finns många anledningar till varför man skulle vilja jobba som konsult på ett bemanningsföretag. En fördel med att jobba genom ett bemanningsföretag är att man får möjlighet att arbeta på olika platser och få erfarenhet från olika branscher och företag. Ökad flexibilitet är också en fördel, man kan välja när och var man vill arbeta.

Jobba som konsult på ett bemanningsföretag

Att jobba genom ett bemanningsföretag innebär att man är anställd av bemanningsföretaget och arbetar som konsult för olika kunder. Man kan arbeta på temporära eller längre uppdrag, och man kan arbeta inom olika branscher och företag.

När man jobbar genom ett bemanningsföretag så är det ofta bemanningsföretaget som ansvarar för rekryteringen och intervjuerna, och det är också bemanningsföretaget som är ens arbetsgivare. Bemanningsföretagen ansvarar ofta för löne- och personalfrågor, försäkringar, förmåner och annat administrativt arbete för de anställda konsulterna.

Iris som bemanningsföretag erbjuder möjligheter inom många olika branscher som Industri, Offentligfinansierad verksamhet, Handel, Service och andra tjänster, Byggindustri, Flygbranschen samt annan verksamhet. En konsultchef driver det operativa arbetet på respektive ort och agerar som din närmsta chef. Det är till hen du vänder dig till i första hand gällande din arbetssituation.

Anställningsformer som konsult på ett bemanningsföretag

När du jobbar som konsult på Iris är de vanligaste anställningsformerna tillsvidareanställning, tidsbegränsad anställning eller vikariat där huvudregeln är heltid eller deltidsanställning inom anställningsformerna.

Visstidsanställning kan till exempel innebära att ett företag lägger ut en jobbannons där de söker en ny medarbetare för ett vikariat under ett år. Anställningen kan förlängas om det känns bra för båda parter och kan då även övergå till en tillsvidareanställning.

Behovsanställning eller timanställning kan till exempel innebära att du endast jobbar vid behov som ambulerande konsult vid sjukdom eller dylikt.

Anställning som underkonsult eller frilansare, innebär att du som egenföretagare fakturerar Iris för den tid du arbetar hos en av våra kunder. En ny variant som frilansare använder sig av, är så kallad egenanställning och innebär att du tar hjälp av egenanställningsföretag för att fakturera utan eget företag.

5 främsta anledningar för att jobba som konsult via Iris Bemanning och Rekrytering

1. Flexibilitet: Vi erbjuder möjlighet att jobba på deltid eller vikariat, vilket kan vara en bra lösning för personer som vill ha mer tid för annat. Bemanningskonsulter är ofta anställda på kortare avtal, det skapar flexibilitet att kombinera med exempelvis studier eller annat deltidsjobb.

2. Ökade möjligheter till utveckling: Vi erbjuder utbildningar och utvecklingsmöjligheter för våra konsulter, vilket kan leda till en mer kompetent och erfaren arbetskraft. Iris ger dig goda möjligheter att utvecklas och växa karriärmässigt; både internt och externt hos våra olika kunder.

3. Ett sätt att komma in på arbetsmarknaden: Är du ung utan tidigare arbetserfarenhet, är rollen som konsult en väldigt bra möjlighet för dig att bygga upp kompetensen och få arbetsvana, samt skapa nyttiga arbetsrelationer och utöka ditt privata nätverk.

4. Möjlighet att få erfarenhet från olika branscher och företag: Genom att jobba som bemanningskonsult på Iris kan du få möjlighet att arbeta på olika platser och få erfarenhet från olika branscher och företag. Genom att testa olika typer av jobb och hitta det som passar ens intressen och kompetenser bäst, kan du på så sätt även bygga upp ditt CV och bli en kandidat med stark profil.

5. Möjlighet att få en fast anställning: Genom att jobba som bemanningskonsult kan du visa upp dina färdigheter och prestationer för olika företag och öka chansen att få en fast anställning. Efter ett längre uppdrag hos ett företag, finns det möjlighet att övergå som konsult på Iris till att få en fast anställning hos kunden; förutsatt att du passar in bra på företaget och deras kultur.

Välkommen till Iris Bemanning och Rekrytering!

Med ett registrerat CV i vår kandidatdatabas ökar du dina chanser till ett nytt jobb. Här letar vi efter passande kandidater för uthyrning eller rekrytering till våra kunder. När du har registrerat din profil kan du snabbt och enkelt söka våra lediga tjänster.

Lediga jobb

Genom att klicka på knappen nedan kan du hitta alla våra lediga jobb.

Lediga jobb »

Registrera CV

Genom att klicka på knappen nedan kan du registrera din profil.

Registrera CV / profil »

Translate »