Övningsföretag

Rekrytering och investering i dina medarbetare

Övningsföretag bidrar till personal som har koll på helheten, som förstår hur delarna hänger ihop och som har ett tydligt lösningsfokus i sina arbetsuppgifter. Vilka kompetensutmaningar och behov har din verksamhet? Här kan du läsa mer om hur du som arbetsgivare kan använda övningsföretag i din organisation.

Intresserad av
Övningsföretag?

Kontakta oss
för mer information!

Är du intresserad av Övningsföretag? Kontakta oss för mer information »

Ett övningsföretag drivs som ett riktigt företag – i en fiktiv miljö. Alla processer är helt verklighetstrogna, handel bedrivs med andra övningsföretag och det som händer i övningsföretaget om dagarna är som vardagen i vilket företag som helst.

Effektiv rekrytering med övningsföretag

Den som går utbildningen agerar som anställd och lär sig företagets olika uppgifter genom att träna på dem. Iris Övningsföretag är learning by doing!
Övningsföretag som utbildningskoncept började i Tyskland för över 50 år sedan. 1994 kom konceptet till Sverige. I dag finns över 7 500 övningsföretag världen över. Utbildningen visar på goda resultat – exempelvis på Iris i Södertälje fick 64% av deltagarna jobb efter avslutad utbildning. I Halmstad låg siffran på 87%.

Våra erbjudanden till företag och arbetsgivare

Vill du investera i dina medarbetare och rusta dem inför framtiden? Eller vill du anställa fler medarbetare som matchar er verksamhets rekryteringsbehov? Kanske både och? Ta hjälp av Iris Övningsföretag! Vi erbjuder utbildning som matchar både individens som organisationens behov inom inköp, marknadsföring, administration, försäljning, produktion och lager, ekonomi och HR.

Rehabilitering/arbetsträning

Klivet från en sjukskrivning till återgång i arbetet kan ibland kännas stort. Genom övningsföretag erbjuder Iris arbetsträning i en verklighetstrogen företagsmiljö. Hos oss har deltagaren möjlighet att succesivt närma sig arbetslivet med stärkt självkänsla och självförtroende. Deltagaren arbetstränar utifrån sin förmåga och behov och våra handledare ger stöd och motiverar utifrån deltagarens förutsättningar.

Uppdragsutbildning

Övningsföretag kan användas som en rekryteringsutbildning. Utbildningen anpassas då efter ert företags specifika kompetensutmaningar och rekryteringsbehov. Vi hjälper er också att utbilda personal som behöver kompletterande kompetens på valda områden.

”Rekryteringen var enkel och okomplicerad tack vare en god kommunikation med handledarna på Övningsföretaget. Framför allt gillar jag utbildningens helhetsperspektiv och goda förankring i verkligheten som gjort det lätt att anpassa och förändra studieplanen utifrån vårt behov.”
Wiktor Andersson, VD, EMTW Production AB

Övningsföretag – så går det till:

• Vi utgår från problembaserat lärande – learning by doing
• Vi arbetar inom olika avdelningar och med riktiga affärssystem
• Deltagaren får handledning i reell miljö, snarare än undervisning
• Deltagaren utvecklar sin kunskap och kompetens i samverkan med andra
• Utbildningen möjliggör förkortad introduktionstid vid anställning
• Det praktiska lärandet sker i nära samverkan med våra fadderföretag, i syfte att utbildningen ska bli så verklighetsförankrad som möjligt.

Skräddarsytt upplägg

Vill du veta mer om Iris Övningsföretags olika erbjudanden, få hjälp att skräddarsy ett upplägg efter just din verksamhets behov eller är du intresserad av att bli fadderföretag ? Kontakta oss!

Kontakta oss

  • Exempeltext: Hej! Jag är intresserad av att veta mer om tjänsten Utredning Läs- och skrivsvårigheter/dyslexi.

Ett övningsföretag drivs som ett riktigt företag – i en fiktiv miljö. Den som går utbildningen tränas i företagets olika uppgifter.

Translate »