Karriärvägledning

Stödinsats

Är du osäker på vad du vill eller vad du kan arbeta med i framtiden?
Är du inskriven på Arbetsförmedlingen och bor i Motala?
Då kan Iris Karriärvägledning vara något för dig.

Intresserad av Iris
Karriärvägledning?

För dig som
bor i Motala!

Låter den här tjänsten intressant? Läs mer om hur du ansöker under “Så går du tillväga“.

Målet med Karriärvägledning

Karriärvägledning är en tjänst för dig som är osäker på vad du vill eller vad du kan arbeta med i framtiden. Du får stöd med att kunna göra ett genomtänkt val och med att finna en utbildning eller ett arbete som du trivs med och som ska vara en långsiktig lösning för dig.

En karriärplan för din framtid

När du börjar hos oss träffar du din handledare, du får också träffa en studie- och yrkesvägledare. Tillsammans kartlägger ni dina kunskaper och kompetenser, dina tidigare erfarenheter och intressen.

Utifrån detta lägger ni sen en plan över det du behöver för att hitta en utbildning eller ett arbete som ska vara hållbar för dig.
Ni utgår ifrån dina förutsättningar och tillsammans kommer ni kunna komma fram till vilken väg som är bäst för just dig. Vi skräddarsyr en karriärplan som passar dig och din framtid. Den hjälper dig att se olika möjligheter och kunna fatta beslut och val inför framtiden. Är du intresserad av en utbildning så stödjer vi dig i kontakten med skolor, kommuner och myndigheter. Är du intresserad av ett yrke eller en arbetsplats hjälper vi dig att göra till exempel ett studiebesök.

När du har genomgått Karriärvägledning hos oss har du en plan för din framtid – din karriärplan. Den visar på hur du ska gå vidare och vad du behöver göra för att nå ditt mål.

Karriärvägledningens innehåll:

  • En egen handledare som vägleder och hjälper dig
  • Individuell vägledning med studie- och yrkesvägledare
  • Lära dig om utbildningar, skolor och studiefinansiering
  • Lära dig hur arbetsmarknaden fungerar
  • Kunskap om olika yrken och branscher
  • Gå på studiebesök på skolor och företag
  • Kunskap om hälsa och hur man hanterar stress
  • Skapa en planering för framtiden – en karriärplan och få stöd i att följa den

Välkommen till Iris Karriärvägledning!

Så går du tillväga

Du behöver vara inskriven på Arbetsförmedlingen och bo i Motala för att kunna ta del av tjänsten Karriärvägledning. Iris utför tjänsten på uppdrag av Arbetsförmedlingen som anvisar dig till oss.

Kontaktpersoner

Motala

Tjänsten erbjuds på följande platser

Magasinet

Välkommen till Iris Magasinet! Här hittar du nyheter, intressanta fakta, success stories och andra saker vi är stolta över och vill berätta.

Translate »