fbpx

Iris är med i Eures – en tjänst för arbetssökande och arbetsgivare i EU

Vill du jobba i Europa? Få stöd av Iris i ditt arbetssökande!

Vill du jobba i Europa? Få stöd av Iris i ditt arbetssökande!

Iris är anslutna till European Employment Services, förkortat Eures, som är ett europeiskt nätverk. Nätverket arbetar för att underlätta rörligheten i Europa. I nätverket ingår 32 länder och över 1 000 Eures-rådgivare varav vi idag har två anställda rådgivare på Iris.

Eures är en möjlighet både för arbetssökande och arbetsgivare och erbjuder en rad tjänster. Kärnan är att matcha arbetssökande mot arbetsgivare mellan länderna med fokus på bristyrken.

Om du är svensk arbetssökande och vill arbeta i något EU/EES-land kan du få hjälp med frågor om rekrytering och information av Eures-rådgivare. Motsvarande tjänst ges till dig som arbetsgivare som vill rekrytera från EU/EES-länderna.

På den gemensamma Eures-portalen kan du som arbetssökande ta del av lediga jobb som förmedlas av medlemmarna och dessutom registrera din meritförteckning med kunskaper. Som arbetsgivare kan du hitta meritförteckningar som matchar ditt rekryteringsbehov. Där finns också information om arbetsvillkor och levnadsförhållanden i varje medlemsland. På portalen finns även information om vilka som är Euresmedlemmar och Eures samarbetspartners i länderna.

Låter detta intressant? Kontakta Iris Euresrådgivare:

Lisa Gustafsson
lisa.gustafsson@iris.se

Translate »