i Med målet i sikte

Avsnitt 1 av Med målet i sikte: Styrkor, mål och förändring

Idag, 18 mars, släpps första avsnittet av podcasten Med målet i sikte. Podcasten produceras av det nationella utbildningsaktören Iris som har över hundra års erfarenhet av att stötta människor ut i arbete eller utbildning. Avsnitten, som släpps varannan måndag, tipsar och inspirerar om livet och arbetslivet och har olika teman och gäster.

I podcasten Med målet i sikte intervjuas olika gäster av podcastens programledare, Charlotte Ohlson Bresciani och Lisa Gustafsson. De båda har lång erfarenhet av att stötta och motivera personer att ta nästa kliv i livet. Till vardags arbetar de båda på Iris som jobbcoach, och tillgänglighets- och bemötande föreläsare och kommer att ta lyssnaren på en resa mellan sina och gästernas erfarenheter.

– Vi hoppas att lyssnarna ska se saker med nya ögon, få nya perspektiv, inse sin egen kraft och att det bidrar till personlig utveckling. Vi kommer att tala med intressanta personer om ämnen som sträcker sig från fördomar till försäljning. Men även dela inspirerande livsöden, tips och kunskap om allt från funktionsvariationer till nätverkande, säger Lisa Gustafsson.

Livsöden, kulurkrockar, mod och motivation
Lyssnaren kommer under våren bland annat att få stifta bekantskapen med exempelvis integrationisten och årets talare Charbél Gabro, skivaktuella artisten och inspiratören Terése Neaimé och föreläraren och komikern SaraClas Schmidt Lund som gått från man till människa. Ämnen som avhandlas är allt från hur normer och värderingar styr oss och vårt sätt att tänka logiskt, om nya sätt att rekrytera och om vad som motiverar oss att nå våra mål.

– Med över hundra års erfarenhet har Iris samlat på sig ett rikt nätverk, kunskap och historier som är alldeles för bra för att inte dela med sig av, säger Lisa.

Tydligt målfokus

Första avsnittet av Med målet i sikte ger lyssnaren en inblick i hur livet förändras från en dag till en annan. Det är programledaren Charlottes resa som står i fokus då hon berättar om hur hon efter en bilolycka blev förlamad från midjan och neråt. Men att hon idag, 12 år senare, istället tänker ”vilken tur” istället för ”tänk om”.
– Vi har många intressanta gäster inbokade som många människor kan relatera till. Gemensamt för dem alla är att de har ett tydligt målfokus säger Charlotte Ohlsson Bresciani.

Med målet i sikte – finns där poddar finns

Med målet i sikte hittar du som vanligt via SimplecastSpotify, Itunes och i din podcastapp!

Translate »