i Med målet i sikte

Avsnitt 14 av Med målet i sikte: Vd:n med det upp- och nedvända ledarskapet

I ett höstligt Stockholm har Robert Hallgren bjudits in till avsnitt 14 av Med målet i sikte. Robert är nätverksproffset som för fem år sedan startade webbyrån The Generation. Idag är de 22 anställda och Robert är nominerad till årets VD. Hör honom berätta om nya tidens ledarskap, om vikten av goda relationer i livet, om hur du gör en effektiv hisspitch och mycket mer!

Enligt mångas mening är rollen som chef synonym med rollen som ledare, och vice versa. Men skillnaden mellan begreppen är stor, menar Robert Hallgren. Han är VD:n som hamnar längst ner på organisationskartan, som fokuserar på att ge medarbetarna det de behöver och som alltid finns där som stöd i bakgrunden.

Roberts syn på ledarskap formades när han under en period fick uppleva hur det var att ha en dålig chef.

– När jag en gång hade en dålig chef bestämde jag mig för att jag aldrig skulle ha det igen. Sedan dess har jag varit min egen chef. Enda sättet att veta att det är ordning och reda är att ta tag i saker själv, säger Robert.

Vad är då framgångsreceptet för hur man bygger upp en organisation som för varje år växer och där i princip ingen har sagt upp sig på sedan start?

– Det handlar om att skapa en god kultur på företaget. Ingen ska gå till jobbet och ha ont i magen. Det är viktigt att inte anställa för ensidigt, då blir det en annan dynamik och kreativitet på arbetsplatsen. Vissa säger att det är svårt att hitta bra folk i den här branschen, men det är skitsnack. 17 av våra idag 22 anställda har The Generation som sitt första jobb. Ger man folk chansen finns det hur många talanger som helst. Man får dessutom in mer ödmjuka personer med ett större engagemang och driv, säger han.

Utöver det att Robert arbetar som VD är han också ett proffs på nätverkande. Just förståelsen för vikten av ett stort och fungerande nätverk började med att han hört att man kunde tjäna en miljon på att gå med i ett nätverk. Robert gick då med i sju stycken.

Är du intresserad av att veta mer om hur man bygger upp ett framgångsrikt företag, hur du nyttjar ditt nätverk samt hur du genomför den bästa pitchen och mycket mer? Lyssna då på veckans avsnitt av Med målet i sikte.

Anställt via Iris

För en tid sedan vände sig Robert till Iris då han var i behov av att rekrytera en person till rollen som trivselansvarig. Idag är före detta Iris-deltagaren Norzia anställd på The Generation. Kolla på filmen med Norzia och Robert här.

Som vanligt hittar du podcasten via Simplecast, Spotify, Itunes och i din podcastapp!

Translate »