i Med målet i sikte

Avsnitt 2 av Med målet i sikte: Prioritera, vårda och var bjussig!

I avsnitt nummer två av podcasten Med målet i sikte får du tips och råd kring ditt personliga varumärke och nätverk. Det är nätverksprofilen Alexander Slotte som står i fokus och som delar med sig av sina bästa tips och råd på ämnet.

Vilka personer hör till ditt personliga nätverk? Och hur ska du göra för att behålla kontakten med de som kan vara till hjälp när du ska nå dina mål? I veckans avsnitt av Med målet i sikte får du lära av Alexander Slotte om tankesätt och modeller kring det personliga nätverket och varumärket.

– Det är vanligt att folk säger att de inte har något nätverk, men det är inte sant. Alla har ett nätverk. Idag kan det både vara i fysisk form och digitalt. De som kommenterar dina bilder på Instagram kan också vara en del av ditt nätverk, säger Alexander.

Alexander har 20 års erfarenhet av försäljning och service. Idag driver han företaget Top of Heart som arbetar med att hjälpa företag att driva tillväxt och skapa starka kontaktnät genom referensförsäljning och rekommendationer. För podcastens programledare, Lisa Gustafsson och Charlotte Ohlson Bresciani, berättar han om sina tips för att samtliga ska lyckas att bygga sina varumärken.

– Ett personligt nätverk och varumärke är, kort beskrivet, de personer som du har runt om dig och som vill dig väl. Idag är även gränsen mellan ett affärsmässigt och privat nätverk utsuddat. Man är alltid sitt personliga varumärke. Därför är det viktigt att hitta sin nisch, säger han.

Alexanders 3 tips för att lyckas med sitt personliga nätverk:

Prioritera: En vanlig missuppfattning är att man tror att ett gott nätverk innefattar mycket människor. Men så är inte fallet. Våga välj bort människor i ditt nätverk och prioritera de viktigaste kontakterna som ger dig energi. De som inte ger någon energi ska inte vara kvar, oavsett hur mycket jobb de kan erbjuda dig. Det är inte värt det.

Vårda: De personerna som du har valt att ha kvar i ditt nätverk måste vårdas. Ta kontakt när tillfälle ges. Fatisk kommunikation är minst lika viktigt. Som att exempelvis hälsa god jul. Idag är det dessutom perfekt att skicka julkort eftersom att ingen gör det längre. Då sticker du ut.

Var bjussig: Ge mer än vad du tar. Koppla ihop andra människor med varandra och låt andra dra nytta av ditt nätverk. En dag kan du behöva deras.

Avsnittet finns att lyssna på via SimplecastSpotify, itunes och i din podcastapp!

5L modell

Translate »