i Med målet i sikte

Avsnitt 5 av Med målet i sikte: Hoppa, satsa och uppfyll drömmen med Therése Neaimé

Avsnitt nummer fem av podcasten Med målet i sikte gästas av Therése Neaimé. Therése bestämde sig vid 26 års ålder för att bli artist. Tre år senare flyttade hon till Hollywood för att satsa på sångkarriären, trots att hon under hela sitt liv fått höra att hon inte kunde sjunga.

Hur etablerar man sig som artist i USA och Mellanöstern trots att man är 29 år och inte kan sjunga? Och hur vågar man kasta sig ut i världen för att satsa på sin dröm?

I veckans avsnitt av Med målet i sikte hör vi Therése Neaimé prata om sin resa från mobbad tonåring, till sverigefemma i längdhopp för att som 29-åring flytta till Hollywood och satsa på sin dröm – att bli en framgångsrik artist.

– Till min nioåriga son brukar jag ställa frågan ”vad gör vi aldrig? Vi ger aldrig upp!”. Det vill jag lära människor, att inte ge upp sina drömmar, säger Therése.

– Jag hade alltid velat bli sångerska, men jag kunde inte sjunga. Jag hade inte öronen. Jag hade en styrka och tajming i rösten. Men allt är möjligt om man bara vill och övar, fortsätter hon.

Livets viktigaste beslut

Idag har hon verkat i branschen i över 20 år och har öppnat för världsartister på de stora arenorna.

För Med målet i sikte berättar hon om hur hon är ett levande bevis på att det är värt att våga kasta sig ut i det som är främmande och obehagligt.

– Våga och kravla upp ärmarna! Jag har om och om igen fått bevis på att det är värt det. I Hollywood var jag absolut inte den bästa sångerskan, men jag fick med mig människor för att jag målmedvetet gick framåt. Och då hängde folk på, säger Therése.

Therése var 29 år när hon tog det viktigaste beslutet i sitt liv; att lämna jobbet som dansare, det tioåriga förhållandet och fyran på Södermalm i Stockholm för att flytta till andra sidan av Atlanten.

– Där satt jag i en etta, var långt hemifrån och 29 år gammal men lyckligare än någonsin. Det handlar om att fråga sig själv vad man vill innerst inne. Och sedan ta små steg i den riktningen. Det är överväldigande om man ser hela bilden, men att ta ett steg varje dag är lättare, säger hon.

Missa inte att lyssna på avsnittet om att uppfylla drömmar med Therése Neaimé! Med målet i sikte hittar du som vanligt via SimplecastSpotify, Itunes och i din podcastapp!

Lyssna på senaste singeln

Therése Neaimés senaste singel släppte hon tillsammans med artiserna Dogge Doggelitio och Dilyar. Låten, Shine on like a star, hade internationell premiär 30/4 och finns att lyssna på här samt spelas upp i slutet av avsnittet.

Translate »