i Med målet i sikte

Avsnitt 8 av Med målet i sikte: Om boxning, hjärnblödning och målet att bli världsbäst – Erik Skoglund

Avsnitt nummer åtta av podcasten Med målet i sikte gästas av boxaren Erik Skoglund. Erik hade som mål att bli världens bästa boxare när han en dag föll ihop efter en träning. En hjärnblödning ändrade den innan spikraka vägen mot målet. Hur hittar man ny inspiration och motivation när livet abrupt förändras?
– Slutmålet är ju fortfarande kvar. Det är bara vägen dit som har ändrats, säger Erik.

Erik var tolv år när han och hans pappa satte upp målet att Erik skulle bli världens bästa boxare. I december 2017 ändrades dock planen när Erik, en timme från att dö, akutopererades som följd av en kraftig hjärnblödning. Trots ovissheten över om han någonsin skulle kunna röra på sig igen har han alltid vart fast besluten; han ska bli världens bästa boxare.

– Den största rädslan är att aldrig få boxas igen. Om jag nu väljer att fortsätta så borde det vara mitt val. Det värsta som skulle kunna hända är att jag inte vaknar upp överhuvudtaget, och om jag är beredd att ta den risken för att få hålla på med det jag älskar tycker jag att andra måste acceptera det, säger Erik.

Eriks inställning tar honom varje dag närmare hans långsiktiga mål, något han tror är anledningen till att rehabiliteringen går så pass fort framåt.

– Jag gick ut från sjukhuset med en krycka två veckor efter olyckan. Det tidigare rekordet var fyra månader och då lämnade personen i rullstol. Alla bara stod och gapade, och jag förstod inte varför. Jag skulle ju iväg och träna vidare. Det har senare gått upp för mig att det normalt tar betydligt längre tid för folk att komma på benen igen efter en sådan olycka, säger Erik.

Värt allting

Eriks deltagande i Med målet i sikte är hans första medverkan i en podcast efter olyckan. Hör honom berätta om framtiden, hur pannbenet är hans största talang samt vad som egentligen hände i december 2017.

– Andra talar hela tiden om för en vad som går och inte går, men jag försöker bilda mig min egen uppfattning. Vilka är de att tala om för mig vad som går, om de inte själva varit i min situation? säger han.

Och fortsätter.

– Jag vill i Med målet i sikte dela med mig om vad jag har lärt mig om målsättning och att verkligen ingenting är omöjligt. Kan min olycka bidra till att andra kan ta sig ur jobbiga situationer är det värt precis allting.

Med målet i sikte hittar du som vanligt via Simplecast, Spotify, Itunes och i din podcastapp!

Translate »