i INAB, Magasinet

Från mörker till ljus –
Mias resa mot drömmen om nagelkonst

Följ med på en oöverträffad resa från mörker till ljus. Det är berättelsen om Mia, en INAB-deltagare, och den avgörande roll som arbetskonsulenten Muneeb spelade i hennes kamp mot depression samt social ångest och målet att jobba med nagelkonst.
I denna inspirerande berättelse tar vi dig med på en resa från mörker till ljus, där INAB-deltagaren Mia delar sin kamp med depression och social ångest samt den avgörande roll som arbetskonsulenten Muneeb spelade. Genom stödet från Iris och en stark drivkraft att följa sin dröm inom nagelkonst, avslöjar hon hur stödet från människor omkring henne har skapat en ny, hoppfull Mia som är redo att erövra sin önskade karriär.

Stödet från arbetskonsulenten Muneeb öppnade drömmen om nagelkonst

– Min arbetskonsulent Muneeb var en strålande räddningsängel som klippte av tråden till det tråkiga och bekväma, och istället ledde ut mig mot det spännande okända. Han var som en kreativ kompass som pekade mot min verkliga passion – nagelkonsten. Från att jag tidigare varit försänkt i det invanda och trygga, öppnade Muneeb en dörr mot det oväntade äventyret som skulle forma min framtid, förklarar Mia.

Mia kan inte nog understryka hur viktig Muneebs insats var. Han visade henne att drömmar är värda att följa, även om de kan verka skrämmande och utmanande. Utan honom skulle hennes passion för nagelkonst kanske ha förblivit en hemlig dröm, begraven under den trygga rutinen. Istället lät Muneeb henne se att det var möjligt att ta steget ut i det okända och att följa sitt hjärta. För Mia blev han inte bara en arbetskonsulent utan också en livsmentor som hjälpte henne att hitta ljuset och färgen i sitt eget liv.

– För Muneeb, min arbetskonsulent, var det solklart att jag skulle ut på en salong och följa min dröm inom nagelkonst. Utan honom hade jag fastnat i något “bekvämt” alternativ, uttrycker Mia.

En strävan i mörker

Under många långa månader dominerades Mias liv av mörker, där varje dag blev en kamp, en tröttsam strävan efter att bara ta sig igenom den nästa. Hon kände sig fast i sitt eget mentala fängelse, och tanken på att göra något nytt eller våga sig utanför de vana trygga ramarna verkade nästintill omöjligt.

– Det var många månader av enkla överlevnadsrutiner och depression som tog över mitt liv. Social ångest hade blivit en del av vardagen. Hur skulle jag någonsin kunna ringa en salong och söka jobb i det skicket? Jag trodde ju inte ens på mig själv, förklarar Mia.

Men det var just i detta djupa mörker som Mia kände en oemotståndlig längtan efter en förändring, en strimma av hopp som började glimma svagt i horisonten. Det var här hennes resa mot ljuset skulle börja, en resa som skulle visa att även i de mest skuggiga stunderna av ens liv kan det uppstå möjligheter och att stöd från oväntade håll kan skapa nya, ljusare kapitel.

Iris – En värld av möjligheter

När Mia nådde Iris, var det som om hon hade stigit in i ett rum med väggarna täckta av speglar som avslöjade henne själv på ett sätt hon aldrig tidigare hade sett. Det blev början på en intensiv självutforskning som skulle förändra hennes liv.

– Min ankomst till Iris efter en lång period av arbetslöshet öppnade upp en helt ny värld av resurser. Jag började utforska mina kompetenser, styrkor, svagheter, drömmar och mål. Vad i en arbetsplats gav mig kraft och motivation, och vad drog mig ned, uttrycker Mia.

Den här fasen av självupptäckt och självförståelse skulle komma att vara avgörande för Mias framtida framgång. Det var som att hon hade hittat nycklarna till en skattkammare av självkännedom, och nu var hon redo att öppna dörren till en framtid som var mer i linje med hennes innersta önskningar och potential.

Stöd och samtalsterapi

Hos Iris öppnades en dörr till en oerhört värdefull möjlighet för Mia – möjligheten att sätta ord på sina känslor och tankar genom samtal med en erfaren samtalsterapeut.

– På Iris fick jag möjlighet att prata med en samtalsterapeut och dela mina tankar med andra deltagare som också kämpade. Jag insåg att inte vilken arbetsplats som helst skulle passa mig. Tillsammans med Muneeb började vi leta efter något mer passande, säger Mia.

Det var en gemensam resa där Mia och Muneeb arbetade som ett team för att hitta rätt arbetsmiljö och rätt arbetsuppgifter för henne. Genom att kombinera insikterna från sina samtal och reflektioner på Iris med Muneebs kunskap och erfarenhet, kunde de tillsammans skapa en tydligare vision för Mias framtida karriär. Det var början på en nytt och spännande kapitel i Mias liv, där hon kände sig stärkt och redo att följa sin dröm på ett sätt som aldrig tidigare hade varit möjligt.

Modet att drömma stort och sökandet efter drömsalongen

– Muneebs mod smittade av sig på mig. Tillsammans med andra pusselbitar som sakta föll på plats i mitt liv under min tid på Iris, befann vi oss plötsligt på stan – besökte salong efter salong. Till sist hittade vi en fantastisk kvinna som skulle bli min handledare och där jag skulle arbetspröva i tre månader, utrycker Mia.

Detta var en unik möjlighet som öppnade sig. Mia skulle få chansen att arbetspröva i tre månader, en period som skulle visa sig vara avgörande för hennes framtid. Det var som om alla pusselbitar hade fallit på plats och skapat bilden av en ny början, och Mia var redo att ta det stora klivet och följa sin dröm med full kraft och entusiasm.

Drömmen om nagelkonst återupplivad

– Efter att jag utbildade mig till nagelterapeut för fyra år sedan skulle jag äntligen få möjlighet att ta emot riktiga kunder. Jag ser fram emot att utföra vanliga salongssysslor och lära mig om “salongslivet” och småföretagande, jublar Mia.

Det var en ny dimension av passion som öppnade sig – att inte bara bli en skicklig nagelterapeut utan också att förstå de kommersiella aspekterna av branschen. Hon var redo att omfamna alla delar av sitt yrke och att växa som professionell i en verksamhet som hon älskade.

Så med jubel och en vilja att omfamna de kommande utmaningarna klev Mia in i denna nya fas i sitt liv, som skulle erbjuda henne möjligheter till personlig och professionell utveckling. Hon var fast besluten att göra det bästa av det och följa sin passion till sitt fulla potential.

Förändring, Motivation och Hopp – En ny Mia

Mias känsla av hopp och motivation är inte bara en inre kraft. Det är också en känsla av gemenskap och samhörighet med de människor omkring henne som har varit en del av hennes resa. Hon känner sig stödd och omgiven av människor som tror på henne och hennes förmåga att övervinna hinder. Det är den styrkan i samhörighet som ger henne ytterligare kraft och övertygelse om att de tillsammans kommer att överkomma alla utmaningar som vägen framåt kan innebära.

– Vi pratar mycket om motivation på Iris föreläsningarna, och det finns mycket i nagelkonsten som motiverar mig. Men det är mer än det. Jag känner mig mer hoppfull och motiverad än på länge. Den Mia som sitter här idag är inte densamma som för ett år sedan, förklarar hon.

– Jag har ett starkt stöd från människorna omkring mig, och är övertygad om att vi kommer att klara detta tillsammans. Jag är stolt över att vara en INAB-deltagare på Iris Hadar i Växjö, och jag ser fram emot vad framtiden har att erbjuda, avslutar Mia!

Följ Med på Mia’s Nagelkonst-Äventyr

Instagram och Framtiden:
Vill du följa Mias resa inom nagelkonsten? Följ henne gärna på Instagram. Där delar hon med mig av sitt arbete och sina upplevelser: http://instagram.com/edgy_nailz69/

Mia, INAB-Deltagare på Iris Hadar, Växjö

Translate »