i Magasinet, Matchning

Iris Matchning gav Meja, 20, jobb efter studenten

Efter studenten sökte Meja många jobb på egen hand – utan resultat. Men när hon tog hjälp av Iris matchningstjänst började jobberbjudandena trilla in.
– Det visar verkligen att Iris stöd funkar, säger Meja.

Efter studenten från estetprogrammet 2020 hade Meja svårt att hitta jobb. Efter att ha kämpat ett par månader på egen hand, bestämde hon sig för att ta hjälp från Arbetsförmedlingen.

Via dem kom hon i kontakt med Iris tjänst Rusta och matcha – ett individanpassat stöd med personlig coachning på vägen mot ett nytt jobb. Inledningsvis bestod hjälpen av föreläsningar två gånger i veckan och hjälp att formulera cv och personligt brev.

­– Jag fick många komplimanger från företag om att mitt personliga brev var bra, och det var det inte innan Iris, säger Meja.

Meja hade dessutom kontinuerliga samtal med Lina, en av Iris personliga handledare, som alla har lång erfarenhet av jobbcoachning och hjälper tusentals personer varje år.

­– Jag gillade Lina mycket, hon uppmuntrade mig och brydde sig verkligen. Jag blev väldigt motiverad att söka jobb och fick bra kontinuitet i processen, säger Meja.

Iris Matchning gav Meja, 20, jobb efter studenten | Rusta och matcha

Stöd genom Iris Rusta och matcha

Stödet från Iris gav onekligen resultat – Meja fick flera jobberbjudanden att välja mellan.

– Med all hjälp från dem så fick jag faktiskt flera av de jobb som jag sökte. Eftersom jag inte fick några alls när jag sökte själv visar det att Iris stöd funkade. Nu har jag två jobb, som värvare på Läkare Utan Gränser i Växjö och städare, säger Meja och fortsätter:

– Jag trivs med att kombinera två jobb som är väldigt olika. På båda jobben lär jag mig sådant som jag kan ha nytta av hela livet.

Matchar arbetssökande och arbetsgivare

Iris ger dig rätt förutsättningar att hitta ett jobb, eller utbildningen som tar dig dit. Som ett av Sveriges största matchningsföretag är vi bra på och har stor erfarenhet av att matcha jobb med arbetssökande eller att guida dig till en utbildning som leder dig dit du vill.

För dig som söker jobb eller utbildning – Vill du veta mer om Iris Rusta och matcha, där vi tillsammans hittar din väg till ditt nästa jobb eller utbildningen som leder till arbete? Klicka här för att läsa mer!

För arbetsgivare – Vill du veta mer om hur Iris kan stötta dig och din organisation i att hitta personal? Klicka här för att läsa mer!

Translate »