i Magasinet, Matchning

Iris Matchning gav Patrik Englin möjlighet att förändra arbetslivet

För att rädda hälsan tvingades Patrik Englin lägga ner sitt elföretag. Med stöd från Iris lyckades han ta sig tillbaka till full arbetskapacitet och har idag två deltidsjobb.
– Kontakten med Iris har lett till så många positiva förändringar i mitt liv, säger Patrik.

25 år som egenföretagare inom elbranschen tärde på Patrik Englins hälsa, och med viss motvilja valde han att lägga ner företaget.

– Det var ett svårt beslut eftersom jag inte visste vad skulle jobba med annars. Men livet som egenföretagare tärde på både kropp och själ och jag blev deltidssjukskriven, säger Patrik.

Patrik landade i att söka en musiklärartjänst på 40 procent – som han fick.

– Mitt mål har dock alltid varit att återgå till ett arbetsliv på heltid, men jag visste inte hur jag skulle hitta ett heltidsjobb där jag trivdes lika bra som med musiklärartjänsten, säger Patrik.

Han vände sig till Arbetsförmedlingen som i sin tur gav honom information om Iris matchningstjänst Rusta och matcha.

– Till en början hade jag fördomar om en sådan här typ av tjänst, men det visade sig vara över förväntan när jag väl kom i kontakt med handledarna, säger Patrik.

Iris Matchning gav Patrik Englin möjlighet att förändra arbetslivet | Iris.se

Stöd genom Iris Rusta och matcha

Patriks handledare utmanade hans syn på heltidsarbete – som Patrik menade måste bestå av endast en tjänst.

– Handledaren tog sig tid att lyssna in mina behov. Genom vägledningssamtal fick jag nya perspektiv på min situation och fick modet att släppa min deltidssjukskrivning som jag sett som en trygghet. Istället sökte jag ett till deltidsjobb, säger Patrik.

I dag kombinerar Patrik musiklärartjänsten med en deltidstjänst på 60 procent. Han är glad att han hoppade på Iris Matchning och fick en handledare som knuffade honom i rätt riktning.

– Jag är tacksam för all hjälp jag har fått! Det har lett till så många positiva förändringar, både i arbetslivet och i hur jag ser på livet och mina valmöjligheter, säger Patrik och fortsätter:

– Om man funderar på att ta hjälp av Iris tycker jag verkligen att det är en bra idé! Man får helt gratis stöd i jobbsökandeprocessen och har ingenting att förlora på att åtminstone testa.

Matchar arbetssökande och arbetsgivare

Iris ger dig rätt förutsättningar att hitta ett jobb, eller utbildningen som tar dig dit. Som ett av Sveriges största matchningsföretag är vi bra på och har stor erfarenhet av att matcha jobb med arbetssökande eller att guida dig till en utbildning som leder dig dit du vill.

För dig som söker jobb eller utbildning – Vill du veta mer om Iris Rusta och matcha, där vi tillsammans hittar din väg till ditt nästa jobb eller utbildningen som leder till arbete? Klicka här för att läsa mer!

För arbetsgivare – Vill du veta mer om hur Iris kan stötta dig och din organisation i att hitta personal? Klicka här för att läsa mer!

Translate »