i Magasinet, Matchning

Iris Matchning gav Ulrika, 46, nytt jobb efter Corona

När Coronapandemin bröt ut blev Ulrika, 46, för första gången i sitt liv, arbetslös. Men tack vare Iris Rusta och matcha kom hon fort ut i fast arbete igen. Idag jobbar hon med sitt drömyrke på heltid.
- Jag hade inte kommit ut lika fort i jobb utan Iris hjälp. Jag kom upp i heltid fort och det var det som var mitt mål, säger Ulrika.

Efter flera år som bland annat receptionist och kock inom olika verksamheter bestämde sig Ulrika för att utbilda sig till massör.
– Jag har alltid velat arbeta med människor men mer inriktat på kropp och hälsa, säger Ulrika.

Ulrika arbetade som SPA-chef och massör på ett hotell då hon, på grund av Coronapandemin i början av 2020, blev uppsagd. Hon började då jobba på timmar med massage men kom inte upp i tillräcklig arbetstid.

Genom Arbetsförmedlingen kom Ulrika i kontakt med tjänsten Rusta och matcha. Hon fick välja mellan olika företag och valde Iris Hadar.
– Jag fick en bra känsla för Iris och upplevde inte dem som så fyrkantiga, säger Ulrika.

Genom Iris fick Ulrika hjälp med att göra ett CV och bli matchad mot olika jobb. Hon fick även ta del av föreläsningar och poddar, delta i seminarier samt göra olika uppgifter via plattformen Learnster.
– Jag blev verkligen positivt överraskad över hur Iris jobbar, hur plattformen är uppbyggd, och hur seminarierna är, de är fantastiskt bra. Även jag som varit mycket ute i arbetslivet lärde mig mycket nytt, säger Ulrika.

Iris Matchning gav Ulrika, 46, nytt jobb efter Corona | Rusta och matcha

Stöd genom Iris Rusta och matcha

Under processen hade Ulrika en personlig jobbcoach som hon tyckte var ett mycket bra stöd.
– Jag kände mig sedd och lyft av min coach. Hon såg mig som person, vad jag kunde och hade och gav mig nya vinklar och förslag utifrån det. Jag uppskattade även att hon var så snabb med att ge mig hjälp när jag behövde den, som till exempel när jag skulle ut i praktik. Planeringen gick så snabbt och smidigt, säger Ulrika.

Efter endast två månader hos Iris fick Ulrika en praktikplats som massör på ett företag hon drömde om att få jobba på.
– I och med praktiken fick jag en bra skjuts ut. Jag fick möjlighet att lära mig allt på arbetsplatsen och visa arbetsgivaren vem jag var.

Efter två veckors praktik började Ulrika jobba deltid i två veckor. Direkt efter det fick hon möjlighet att jobba heltid. I dag är hon fortfarande anställd på företaget och trivs mycket bra.
– Jag skulle inte kunna ha det bättre. Det här är verkligen mitt drömjobb. Jag har hittat hem, säger Ulrika.

Ulrika vill gärna rekommendera Iris Matchning till andra arbetssökande.
– Personerna som jobbar på Iris vet vad de gör. De har en empati och förståelse för de människor de möter. Stödet är väldigt individuellt anpassat, man ser varje person.

Matchar arbetssökande och arbetsgivare

Iris ger dig rätt förutsättningar att hitta ett jobb, eller utbildningen som tar dig dit. Som ett av Sveriges största matchningsföretag är vi bra på och har stor erfarenhet av att matcha jobb med arbetssökande eller att guida dig till en utbildning som leder dig dit du vill.

För dig som söker jobb eller utbildning – Vill du veta mer om Iris Rusta och matcha, där vi tillsammans hittar din väg till ditt nästa jobb eller utbildningen som leder till arbete? Klicka här för att läsa mer!

För arbetsgivare – Vill du veta mer om hur Iris kan stötta dig och din organisation i att hitta personal? Klicka här för att läsa mer!

Translate »