i Magasinet

Iris och Medlearn i kampen mot Hunger, 11-17 december 2023 på Stortorget i Växjö!

Den 11-17 december sänds Musikhjälpen från Stortorget i Växjö. Årets tema är ”Ingen ska behöva dö av hunger”. Medarbetare på Iris och Medlearn har tagit initiativet till insamlingen ”Iris och Medlearn i kampen mot Hunger!” Bidra till insamlingen du också.

Vill du göra
ett bidrag till
Musikhjälpen?

Klicka här för att komma
till Iris & Medlearns bössa »

Iris och Medlearn i kampen mot Hunger!  /  Du kan redan nu bidra till vår insamling!   /  Scanna QR-koden nedan eller klicka här för att komma till vår bössa »

Bidrag till Iris och Medlearns bössa i Musikhjälpen kommer att gå till att förbättra livssituationen för människor som drabbas av hunger – akuta insatser samt till att stötta långsiktig förändring.

Iris och Medlearn i Växjö har tagit initiativ till insamlingen i kampen mot hunger

Iris och Medlearn i Växjö har tagit initiativ till insamlingen och deltar på plats genom att bland annat sälja fika till högstbjudande. Iris och Medlearns bord bemannas av personal samt elever och deltagare som alla vill bidra till insamlingen. Samtidigt som man samlar in pengar för att motverka hunger i världen så informerar de om Iris och Medlearns verksamheter i Växjö.

Träffa oss och bidra till vår insamling: Iris och Medlearn i kampen mot hunger!

Träffa oss på Stortorget i Växjö i kampen mot hunger

Vi finns på Stortorget i Växjö där vi säljer kaffe, glögg och pepparkakor till högstbjudande. Intäkterna går oavkortat till Musikhjälpen.
På plats hittar du personal och deltagare. Hoppas vi ses!

Måndag: 11/12 kl 17.00-22.00 – Invigning!
Tisdag: 12/12 kl 11.00-13.00
Onsdag: 13/12 kl 18.00-22.00
Torsdag: 14/12 kl 19.00-22.00
Lördag: 16/12 kl 19.00-22.00

Så kan du bidra i kampen mot hunger

Du kan redan nu bidra till vår insamling!
Scanna QR-koden eller
klicka här för att komma till vår bössa »

Tack för ditt bidrag!

Iris och Medlearn i kampen mot Hunger, 11-17 december 2023 på Stortorget i Växjö!

Bakgrunden till insamlingen
Just nu pågår den värsta hungerkrisen i modern tid – fler än 700 miljoner människor är drabbade och över 40 miljoner lever på gränsen till svält. Att ha tillgång till mat är en mänsklig rättighet, men trots att det går att förse jordens befolkning med mat dör människor runtom i världen varje dag. Hungern orsakar ett omänskligt lidande och död, och särskilt hårt drabbas barnen. Hungern har ökat de senaste åren med konflikter, krig och extremväder till följd av klimatförändringarna.

Bidrag till Musikhjälpen 2023

Bidrag till Musikhjälpen 2023 kommer att gå till att förbättra livssituationen för människor som drabbas. Det handlar dels om akuta insatser för att rädda liv – som matpaket, näringsbehandlingar, rent vatten och sanitet – men bidrag går även till att stötta långsiktig förändring.
Här kan du läsa mer om Musikhjälpens tema och vad insamlade medel kan gå till.

I kampen mot en mänsklig katastrof!
En decembervecka om året engagerar Musikhjälpen hela Sverige i kampen mot en mänsklig katastrof. Tre kända programledare blir inlåsta i en glasbur på ett torg, i år Växjö, för att sända radio och tv dygnet runt i 144 timmar. Sveriges bästa artister, kända profiler och engagerade personer går ihop för att sprida kunskap, samla in pengar och stötta människor som kämpar för rätten till ett värdigt liv. Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3 och SVT Play. Stora delar sänds också i SVT2 och SVT24.

Tillsammans i kampen mot hunger! Tack för ditt bidrag hälsar kollegorna i Växjö!

Translate »