i Bemanning, Magasinet, Matchning

Lisa hjälper arbetsgivare att lösa kompetensbristen genom att hitta kvalificerad personal

Restaurangbranschen har stora utmaningar med kompetensförsörjningen och samarbetar med Iris för att hitta kvalificerad personal. Lisa är en av dem som hittar den perfekta matchningen mellan arbetsgivare och medarbetare. Ta del av Lisas tre bästa tips för hur du hittar personal!

Lisa hjälper restaurangbranschen att hitta kvalificerad personal

Restaurangbranschen är en mångsidig och spännande industri som erbjuder en mängd olika möjligheter för människor med olika bakgrunder och erfarenheter. Restauranger världen över spelar en viktig roll i att bevara och sprida kulturarv genom matlagning.

Lisa Gustafsson hjälper restaurangbranschen att hitta kvalificerad personal, vilket för många människor, som  t ex flyktingar från Ukraina, skapar en möjlighet till anställning och karriärutveckling. Det finns många jobb inom branschen, från kökschef och kock till servitör och bartender, där många av dessa jobb erbjuder goda möjligheter till avancemang och vidareutbildning.

Restaurangbranschen säkrar kompetensförsörjningen i samarbete med Iris

Restaurangbranschen är både spännande och viktig för samhället samt ekonomin. Den står dock inför utmaningar när det gäller att säkerställa tillgången på kompetent och kvalificerad personal. Kockar, serveringspersonal och andra specialiserade yrkesgrupper saknas för att kunna erbjuda gäster en möjlighet att uppleva en rad olika kulinariska traditioner och smaker. För att lösa dessa utmaningar jobbar restaurangbranschen på olika sätt för att locka till sig och behålla personal.

I projektet Care for Ukraine skräddarsyr Iris språk- och yrkesutbildningar för att snabbt hjälpa ukrainska flyktingar ut i arbete. Projektet går ut på att stärka personerna i branschspråk oavsett om det är engelska, svenska eller svenska teckenspråk. Iris skräddarsyr yrkesintroduktion i nära samarbete med arbetsgivaren, för att matcha anställningsbehovet.
Läs mer om projektet här »

Är du arbetsgivare? Behöver du hjälp med en skräddarsydd lösning och vill samarbeta med oss? Kontakta oss »

Translate »