i Magasinet

Lista: Fördelar med att studera på distans

Iris erbjuder såväl distans- som klassrumsundervisning. Och att studera på distans har många fördelar, inte minst för de som verkligen är i behov av en flexibel utbildningsform. Här har vi samlat tre av dem.

Plugga var du vill

Möjligheten att studera på distans innebär enorma fördelar för dem som av olika anledningar inte kan eller vill vara bundna till en ort eller ett klassrum. Man kanske måste vara hemma med barn eller har ett arbete på deltid? Eller så kanske man bara föredrar att sitta på ett café? Utomlands, kanske? Ja, det spelar egentligen ingen roll – man får ju välja helt själv!

Gör annat vid sidan om

En annan fördel med att studera på distans är möjligheten att studera när det passar en själv. Visst, i de flesta kurser finns det en del schemalagda lektioner som utförs över internet, men utöver det kan man ju plugga när som helst under dygnets alla timmar. Det möjliggör ju exempelvis att man kan ha ett jobb vid sidan om, vilket kan vara  fördelaktigt även ekonomiskt om man till exempel vill hålla ner/begränsa sina studielån.

Fler valmöjligheter

Alla kurser erbjuds inte i hela landet. Distanskurser kan man ofta läsa oavsett var man bor. Bor man på en mindre ort kan man alltså ta del av en mängd olika utbildningar via olika utbildningsformer, som kanske annars bara finns tillgängliga i större städer.

Iris erbjuder många kurser via utbildningsformen kommunal vuxenutbildning (komvux). För att söka till en komvuxkurs behöver du vara skriven i en de kommuner som Iris har avtal med. Här har vi samlat alla våra kurser via komvux som finns att söka, vilka kommuner de ges via och om möjligheten till att studera på distans finns i just din hemkommun.

Translate »