i Bemanning, Magasinet, Matchning

10 tips för att skapa ett riktigt bra CV

Bli ett proffs på att skapa CV genom att följa 10 tips och få ditt drömjobb!

Nu när semestertiderna är snart här så kanske du känner att det är dags att utforska nya jobbmöjligheter? Det första steget är att uppdatera ditt CV och det andra steget är att skriva ett anpassat personligt brev. Du kan hitta tips på hur du skriver ett personligt brev här. Här har vi samlat de viktigaste tipsen om vad du bör överväga när du skriver ditt CV och söker inspiration. Om du följer dessa 10 tips har du kommit en bra bit på vägen mot ett riktigt bra CV, där första målet är att bli inbjuden till en jobbintervju och är förberedd för att undvika misstag.

Skapa ett riktigt bra CV genom dessa 10 tips

1. Sammanfattat och anpassat: Ditt CV bör vara lättöverskådligt och snabbt ge en sammanfattning av dig själv, dina kunskaper och erfarenheter. Lägg fokus på din kompetens istället för att beskriva dig som person. Anpassa även ditt CV för varje tjänst och företag du söker.

2. Strukturerat: Organisera ditt CV med tydliga rubriker för arbetslivserfarenhet, utbildningar, kompetenser, framtidsplaner och liknande. Det är viktigt att ditt CV är välstrukturerat så att rekryteraren snabbt kan hitta relevant information.

3. Lättläst: Se till att dokumentet är lätt att läsa. Undvik för liten textstorlek, ljusa färger, konstnärliga typsnitt eller röriga bakgrunder, då det försvårar läsbarheten.

4. Rätt ordning: Skriv ditt CV i kronologisk ordning – börja med din senaste anställning. Ju längre tillbaka i tiden, desto mer komprimerad bör beskrivningen vara. Utbildningar och kurser följer efter arbetslivserfarenheten i samma ordning, där det senaste kommer först.

5. Relevanta uppgifter: Markera de mest relevanta arbetsuppgifterna från tidigare anställningar som stärker din ansökan för det jobb du söker nu och som arbetsgivaren efterfrågar.

6. Betona nyckelord: Leta efter nyckelord i jobbannonsen och betona dem i ditt CV, till exempel “administratörskunskaper,” “vaktmästarerfarenhet” eller “restaurangbranscherfarenhet”.

7. Visa upp dina framgångar: Framhäv de resultat du har uppnått under tidigare jobb eller uppdrag. Försök att konkretisera och kvantifiera dina framgångar, till exempel “I min roll som chefskock under 2019, ökade lönsamheten med 21% genom uppdaterad meny och ny fräschare inredning”.

8. Beskriv dina styrkor: Om arbetsgivaren önskar det, bifogar du ett personligt brev. Kom ihåg att det är ett komplement till ditt CV. Det ger dig möjlighet att tydligare beskriva dig själv, dina styrkor, mål och ambitioner på ett personligt men inte alltför privat sätt.

9. Varför söker du tjänsten? Beskriv varför du är intresserad av tjänsten. Det är överraskande många kandidater som missar att ange varför de vill börja arbeta just här. Visa att du har förståelse för arbetsgivaren, branschen och den specifika tjänsten du söker.

10. Undvik långa och felstavade CV:n: Som riktlinje bör ett CV vara maximalt två sidor långt. Kort och koncist är bra att ha i åtanke, särskilt om du har erfarenhet inom ditt yrke och har arbetat under en tid. Dubbelkolla stavning, grammatik och att all fakta stämmer innan du skickar in din ansökan.

Genom att ta hänsyn till dessa 10 tips kommer du att kunna skapa ett CV som imponerar på potentiella arbetsgivare och ökar dina chanser att landa din drömanställning. Lycka till med jobbsökandet och ha en fantastisk semester!

Med ett registrerat CV i vår kandidatdatabas ökar du dina chanser till ett nytt jobb. Här letar vi efter passande kandidater för uthyrning eller rekrytering till våra kunder. När du har registrerat din profil kan du snabbt och enkelt söka våra lediga tjänster.

Lediga jobb

Genom att klicka på knappen nedan kan du hitta alla våra lediga jobb.

Lediga jobb »

Registrera CV

Genom att klicka på knappen nedan kan du registrera din profil.

Registrera CV / profil »

Translate »