i Bemanning, Magasinet, Matchning

10 tips för att skriva ett riktigt bra personligt brev

Bli ett proffs på att skriva personligt brev genom att följa 10 tips och få ditt drömjobb!

Nu när semestertiderna är snart här så kanske du känner att det är dags att utforska nya jobbmöjligheter? Det första steget är att uppdatera ditt CV och du kan hitta CV-tips här. Det andra steget är att skriva ett anpassat personligt brev för den specifika tjänsten du söker. Här har vi samlat de viktigaste tipsen över vad du ska tänka på när du skriver ditt personliga brev och söker inspiration samt vägledning. Om du följer dessa 10 tips har du kommit en bra bit på vägen mot ett riktigt bra personligt brev där första målet är att bli inbjuden till en jobbintervju och är förberedd för att undvika misstag.

Skriv ett riktigt bra personligt brev genom dessa 10 tips

1. Skräddarsy brevet efter varje enskild tjänst: För att verkligen göra intryck är det viktigt att anpassa ditt personliga brev efter den specifika rollen och arbetsgivaren du söker hos.

2. Börja med en kraftfull och kreativ introduktion: Väcka arbetsgivarens intresse direkt genom att skriva en fångande inledning som framhäver din motivation och varför du är entusiastisk över just den här rollen.

3. Visa hur du kan bidra: Beskriv tydligt dina färdigheter, erfarenheter och prestationer som är relevanta för tjänsten. Tydliggör hur dina kompetenser kan bidra till företagets framgång.

4. Var konkret och detaljerad: Erbjud konkreta exempel på tidigare arbetsuppgifter eller projekt där du har uppnått framgång. Använd kvantifierbara resultat och prestationer för att stödja dina påståenden.

5. Uttryck din motivation och vad du brinner för: Uttryck din entusiasm för företaget och dess värderingar. Visa att du har gjort research och koppla din motivation till företagets mål och vision.

6. Låt din personlighet lysa igenom med din unika röst: Visa din personlighet genom att använda en professionell och engagerande ton. Undvik att vara alltför formell eller använda klichéer.

7. Var strukturerad och tydlig: Organisera ditt brev i välstrukturerade stycken och använd rubriker för att markera olika sektioner. Se till att din stavning och grammatik är korrekt.

8. Visa att du har gjort din research: Belys specifika detaljer om företaget, som deras produkter, projekt eller senaste framgångar. Det visar att du har engagerat dig och visar intresse.

9. Framhäv att du passar in i företagskulturen: Om företaget betonar vikten av teamwork och samarbete, betona dina tidigare erfarenheter av att arbeta i team. Visa att du kan anpassa dig och bidra till en positiv arbetsmiljö.

10. Avsluta starkt: Sammanfatta dina viktigaste poänger, styrkor, passion och betona än en gång din intresse och motivation för rollen. Tacka för läsningen och avsluta med en professionell avslutningsfras och din kontaktinformation.

Tänk på att dessa tips är en generell vägledning och det är viktigt att anpassa dem efter din egen erfarenhet och personliga stil. Ett starkt personligt brev är individuellt och unikt för varje jobbsökande och position. Genom att låta dessa 10 tips vägleda dig kommer du att kunna skriva ett personligt brev som imponerar på potentiella arbetsgivare och ökar dina chanser att landa din drömanställning. Lycka till med jobbsökandet och ha en fantastisk semester!

Med ett registrerat CV i vår kandidatdatabas ökar du dina chanser till ett nytt jobb. Här letar vi efter passande kandidater för uthyrning eller rekrytering till våra kunder. När du har registrerat din profil kan du snabbt och enkelt söka våra lediga tjänster.

Lediga jobb

Genom att klicka på knappen nedan kan du hitta alla våra lediga jobb.

Lediga jobb »

Registrera CV

Genom att klicka på knappen nedan kan du registrera din profil.

Registrera CV / profil »

Translate »