i Med målet i sikte

Avsnitt 16 av Med målet i sikte: Professionella drömmaren Staffan Taylor – om hur du kastar hjärtat före och vandrar efter

Avsnitt sexton av Med målet i sikte gästas av Sveriges kanske enda professionella drömmare, Staffan Taylor. Han inspirerar och motiverar årligen tusentals människor genom sina föreläsningar och lär oss att börja leda oss själva till att våga tro, hoppas och drömma. Men vad gör egentligen en professionell drömmare, hur håller man motivationen uppe och vad hände egentligen när Staffan blev inbjuden till den uppmärksammade youtubesuccén ”Yes theory” där han fick byta liv med en amerikan under 72 timmar? Lyssna på veckans avsnitt av Med målet i sikte!

För bara några år sedan blev Staffan både kallsvettig och illamående av bara tanken på att ställa sig på en scen och prata inför folk. Idag är han istället en av Sveriges mest anlitade unga talare och moderatorer där han varje vecka håller flertalet föreläsningar i ämnet självledarskap och måluppfyllelse med den röda tråden att alltid lyfta varandra.

Som den professionella drömmare han är fick han själv nyss möjligheten att uppnå en stor dröm – att få genomföra en föreläsning i USA.

– I made it to America, säger Staffan om när han fick stående ovationer efter sin föreläsning på Texas Austin University i september 2019.

Drömmen slog igenom när Staffan blev slumpmässigt utvald på gatan i Stockholm av skaparna av ”Yes theory” med frågan om han ville byta liv med en amerikan. 12 timmar senare var han på väg mot Texas utan vetskapen om vad som väntade honom nästkommande dagar.

– Det kunde ju verka suspekt men jag väljer att lita på människor som jag möter. Och de träffade ju verkligen rätt person att ställa frågan till. ”Well I’m a professional dreamer so I believe I have to say yes” svarade jag leendes och sedan var jag på väg, säger Staffan i Med målet i sikte

Men hur startade allt från början?

2009 var Staffan 18 år. Samma år träffade han Niclas som förändrade Staffans liv. Niclas, som kom direkt från näringslivet och arbetade med entreprenörskap och mental träning, blev Staffans mentor.

– Jag var, som många andra unga är, i stort behov av någon som pushade mig. Då kom Niclas in i mitt liv och ställde frågor om vad mina drömmar och rädslor var. Jag fick en stor tillit till honom och han trodde genuint på mig. Där började min resa mot att hitta mina styrkor och mål. Därefter började vi två ordna inspirationsträffar för ungdomar, säger Staffan.

Efter det har Staffan tillägnat sitt liv åt att tro på andra människor, såsom Niclas trodde på honom.

– Det vackraste som finns på den här planeten är när vi tror och hoppas. Trots det möter jag människor där gnistan har slutat att tindra. Jag vill hålla folk i handen på vägen och bidra till att återskapa gnistan igen, fortsätter han.

Vill du höra på konkreta verktyg för hur du uppnår dina drömmar? Om varför du inte är dina handlingar, om varför människorna du omger dig med är avgörande för dig på din resa mot dina mål? Låt dig då inspireras av Staffan Taylor i avsnitt 16 av Med målet i sikte!

Lyssna, inspireras och öppna dina sinnen i veckans avsnitt av Med målet i sikte. Som vanligt hittar du podcasten via Simplecast, Spotify, Itunes och i din podcastapp!

Translate »