i Med målet i sikte

Avsnitt 18 av Med målet i sikte: Om höga berg, jobbintervjuer och konsten att skriva en bok

Det är säsongsavslutning av Med målet i sikte. Inbjuden är HR-generalisten och upplevelsejunkien Anna-Maria Ekblad som med över 25 års erfarenhet av att arbeta med personalfrågor ger oss de bästa råden för att komma långt i en rekryteringsprocess. Men framförallt får vi konkreta tips på hur du tar dig 6000 meter över havet.

Vi har kommit till avsnitt 18 av Med målet i sikte och det sista programmet för säsongen. Under månaderna har vi mött allt ifrån boxare till proffsnätverkare till en retorikexpert och många fler. Samtliga har inspirerat och motiverat oss till att ta nästa steg på vår personliga resa.

Veckans gäst är Anna-Maria Ekblad. Till vardags jobbar Anna-Maria som HR-generalist på Iris. Hon har en lång bakgrund och erfarenhet inom resebranschen och beskriver sig själv som en riktig upplevelsejunkie.

Drömmen om att en dag bestiga Kilimanjaro infriades när hon gav det till sig själv i 50-årspresent. Men som femåring hade hon en annan dröm, att bli författare. Sagt och gjort. 2019 släpptes boken Olyckssystrar. Den första av 14 planerade böcker.

– Jag har alltid älskat berättelser och drömde som liten om världen. Jag ville bli äventyrare och ta mig in i olika världar. De mål jag uppfyllt hittills speglar det jag drömde om då. Men för att lyckas behöver man ha bra struktur. Jag har alltid tyckt om att utmana mig själv och har hittat strategier som fungerat för mig, säger Anna-Maria.

Vad är det för strategier?

– Jag skriver exempelvis på uppföljaren till Olyckssystrar minst 15 minuter varje dag. När jag besteg Kilimanjaro var mantrat att för varje ytterligare steg jag tog var jag högre upp än vad jag någonsin varit, säger hon.

Anna-Maria tipsar exempelvis i podcasten om vad en rekryterare egentligen efterfrågar på den till synes vanligaste frågan du får på en arbetsintervju.

– När rekryteraren säger att man ska berätta mer om sig själv vill man snarare se hur personen pratar, om den är påläst om tjänsten genom att berätta saker som är relevant för arbetsuppgifterna hen kommer att ha, säger hon.

Intar ett nytt decennium påfyllda med inspiration och motivation

Passa på att lyssna på avsnitt 18 av Med målet i sikte för att ta del av massor av konkreta tips för att uppnå dina privata såväl som yrkesmässiga mål. Om vad som spås bli framtidens arbetsplats av en specialist inom HR. Och om varför Lisa idag har flera mål att uppfylla, när hon i början av säsongen inte hade ett enda.

Lisa och Charlotte är tillbaka efter jul och nyår med nya och inspirerande avsnitt. Innan uppehållet knyter de ihop säcken tillsammans med Anna-Maria och blickar tillbaka på den gångna säsongen.

Som vanligt hittar du podcasten via Simplecast, Spotify, Itunes och i din podcastapp!

Olyckssystrar

Vill du också läsa Anna-Marias bok Olyckssystrar? Du kan bland annat köpa den via Bokus, Adlibris och Annamariaekblad.se.

Translate »