i Magasinet, Med målet i sikte

Avsnitt 32 av Med målet i sikte: Så får du jobbet. Om aktivitet och passion med stjärnsäljaren Philip Gozzi

Veckans avsnitt av Med målet i sikte gästas av en person som har koll på hur du säljer in dig själv som en toppkandidat till drömjobbet – stjärnsäljaren Philip Gozzi. För Lisa och Charlotte delar han med sig av sina bästa tips för att våga kasta sig ut på osäker mark och fånga jobbet med stort J! Välkommen till avsnitt 32 av Med målet i sikte – Philip Gozzi.

Det går inte att göra något man inte brinner för säger Philip, som gästar veckans avsnitt av Med målet i sikte. De orden får även rama in samtalet som skänker pepp och eftertänksamhet till oss i tider där arbetsmarknaden för många är oviss.

Philip är säljaren som inte skulle bli säljare. Idag utbildar han i Social Selling med fokus på plattformen Linkedin och driver två företag samt podcasten Stjärnsäljarpodden.

– Social Selling handlar om hur man använder sig av sociala medier i sin försäljning, säger han.

Att söka jobb är en av de viktigaste införsäljningarna man gör i livet, menar Philip. Hans tips är därför extra värdefulla när det kommer till att söka jobb då han expert på just det – försäljning.

– Eftersom man säljer in sig själv tjänar man mycket på att ha ett sälj-mindset under jobbsöket. Inget jobb kommer att kastas på en. Så är det inte för någon. Det handlar ju om att ligga på, bygga ett nätverk och om att vårda det nätverket. Om att vara top-of-mind och påminna arbetsgivarna om att du finns, säger Philip.

Långsiktighet är A och O

Det som kännetecknar en bra säljare är att den som orkar längst även är den som lyckas bäst. Allt händer inte direkt och du behöver därför vara långsiktig. Både i ditt tänk och arbetssätt. Och ett knep för att lyckas med just det långsiktiga är målsättning.

– Ta de långsiktiga målen och konkretisera dem till mindre. Kvartalsmål, månadsmål och veckomål. Exempelvis att du under veckan ska ha bokat in ett antal möten eller sökt X antal jobb, säger Philip.

– Och när du söker jobb. Ha ditt drömjobb framför dig. Det är det långsiktiga målet. Det är dit du ska, fortsätter han.

Nycklar och metoder i ditt arbetssökande

Charlotte och Lisa jobbar båda två på Iris där de guidar folk i att effektivt sälja in sig själva på arbetsmarknaden.

I samtalet delar Philip med sig av metoder och nycklar för att få folk att lyckas med just det – att sälja in sig själva i jobbsökandet.

Exempelvis delar han med sig av fyra strategier till en bra Linkedinsida, som är en viktig plattform för den som söker jobb.

  1. Ha en profil som utgår från arbetsgivarperspektivet. Berätta hur du kan hjälpa organisationer med det vad kan utifrån vad har du gjort tidigare. Vad är det du kan erbjuda och vad brinner du för? Ha en levande profil och våga sticka ut.
  2. Ha ett stort relevant nätverk där du vågar knyta kontakt med alla. Och skicka alltid med ett personligt meddelande.
  3. Tänka ut en strategi över hur du vill bygga ditt personliga varumärke. Prata inte bara om ditt expertisområde utan även om din passion i livet. Det skapar ett djup i profilen och du blir en person bakom tangenterna.
  4. Att faktiskt göra något och skapa innehåll som faktiskt berör människor. Bjud på dig själv och på din kunskap. Det viktigaste är att göra någonting. Det behöver inte vara perfekt.

Finns där poddar finns

Vill du veta mer om Philips brinnande engagemang för försäljning, är du själv sugen på ett jobb inom sälj eller står du utanför arbetsmarknaden och behöver råd för hur du kommer in på den? Lyssna då på veckans avsnitt av Med målet i sikte och ta del av tips, råd och metoder som går att använda redan idag.

Som vanligt hittar du podcasten via Simplecast, Spotify, Itunes och i din podcastapp.

Translate »