i Magasinet, Med målet i sikte

Avsnitt 38 av Med målet i sikte: Så tränar du upp din sociala kompetens

Veckans avsnitt är inte bara säsongens sista. Det är också ett avsnitt som lär oss mycket om vår sociala kompetens. Men vad är egentligen social kompetens? Lisa och Charlotte ringer upp några av poddens tidigare gäster och reder ut ämnet. Missa inte!

Ytterligare en säsong av Med målet i sikte har passerat. Den fjärde säsongen har innehållit massor av ämnen som alla behandlat självutveckling och motivation som ska bidra till att vi kommer närmare våra mål.

I avsnitt 38 knyter vi ihop säcken tillsammans med hjärnforskaren Anna Tebelius Bodin (gäst avsnitt 20), faktagranskaren Mathias Cederholm (gäst avsnitt 27) och HR-generalisten Anna-Maria Ekblad (gäst avsnitt 18). Utifrån de tidigare gästernas olika expertområden tar Lisa och Charlotte reda på hur social kompetens fungerar.

Vad i hjärnan är det som påverkar vår sociala kompetens? Är det något man kan träna upp? Föreligger det någon skillnad i vår sociala kompetens på internet, jämfört med i det verkliga livet? Och hur visar du på arbetsintervjun att du besitter en social kompetens?

– Tillsammans med våra gäster i dagens avsnitt tar vi oss an ämnet social kompetens ur olika vinklar. Både ur ett fysiskt perspektiv med vad i vår kropp det är som påverkar om vi är sociala eller ej. Men också väldigt hands-on kring hur vi ska agera i det verkliga livet. Att vara social behöver nödvändigtvis inte innebära att du är socialt kompetent, säger Lisa Gustafsson.

Säsongsstart av säsong 5

Den 25/1 sänds det första avsnittet av säsong 5 av Med målet i sikte. Till dess kan du lyssna på alla tidigare avsnitt. Läs mer om dem på www.iris.se/medmaletisikte.

Finns där poddar finns

Vill du lära dig mer om din sociala kompetens och hur du ska använda den på bästa sätt? Missa då inte att lyssna på veckans avsnitt av Med målet i sikte!

Som vanligt hittar du podcasten via Simplecast, Spotify, Itunes och i din podcastapp.

Translate »