i Magasinet, Med målet i sikte

Avsnitt 43 av Med målet i sikte: Idolvinnaren om att våga släppa en dröm för att följa en ny – Daniel Lindström

Avsnitt 43 av Med målet i sikte gästas av Daniel Lindström. År 2004 var han på allas läppar när han stod som vinnare av Sveriges första Idol-tävling. Men vad händer när drömmen är uppnådd och du istället inser att det inte alls var det du ville göra i livet? Lyssna på avsnittet med Daniel Lindström. Sveriges första idolvinnare som sadlade om helt!

Med målet i sikte har bjudit in Daniel Lindström. Han spåddes en lysande framtid som artist och mottog efter idolvinsten priser som Sveriges bästa artist.

– Att jag skulle syssla med musik kom naturligt. Det var det jag kunde och jag hade tidigare inte siktet inställt på annan sysselsättning. Mitt mål i livet var att få spela in en skiva, det var det jag drevs av. Därför sökte jag till Idol, där vinsten var just en egen skiva, säger Daniel Lindström.

Men efter en tid i rampljuset drog han sig undan. Musiken förvandlades från jobb till hobby när drömmen inte var så som han tänkt. Artistlivet var inte ett liv han ville leva. Men hur skulle det gå att söka ”vanliga” jobb som idolvinnare?

Daniel berättar öppet i Med målet i sikte om resan från att gå från artist till att, som han beskriver i avsnittet, inse att det egentligen är ett vanligt jobb och liv som han vill ha. Men också om svårigheterna kring att ta ett steg tillbaka. Vad tog han med sig för lärdomar och erfarenheter?

– Framförallt att det aldrig är försent att lära sig något nytt. Man blir aldrig färdigutbildad, utan det är det livslånga lärandet som tar en framåt. Det är helt okej att ändra sig om sina drömmar och mål. Du lever ju bara en gång, säger Daniel.

Finns där poddar finns

Vill du ha tips om hur du går tillväga om du känner att du är i fel bransch, om hur du vågar ta steget mot något annat och om varför det är viktigt att aldrig sluta vara nyfiken? Lyssna då på veckans avsnitt av Med målet i sikte med Daniel Lindström.

Som vanligt hittar du podcasten via SimplecastSpotifyItunes och i din podcastapp!

Translate »