i Magasinet, Med målet i sikte

Avsnitt 48 av Med målet i sikte: Hur du får andra att växa genom rätt attityd med Kjell Dahlin

Avsnitt 48 av Med målet i sikte gästas av Kjell Dahlin. Han är föreläsaren, retorikern och författaren som de senaste 30 åren har arbetat med kommunikations- och attitydfrågor inom näringslivet. I avsnittet pratar vi om vad en attitydbarometer är, om hur du är dina kollegors arbetsmiljö och om skillnaden mellan att tänka och göra positivt. Missa inte!

Kjell Dahlin är retoriker, författare och föreläsare som med humor, hjärta och värme belyser hur bemötande och attityder hänger ihop. Varför kan du exempelvis inte fejka ett bra bemötande? Och varför är att se och lyfta andra människor det viktigaste du kan ge till dig själv?

Kjell hjälper varje år många företag och organisationer i deras arbete kring attityd och bemötande. Han delar i avsnittet med sig av konkreta tips på hur du kan ta tempen på ett företags värdegrund redan på intervjun för att förstå hur stämningen är på företaget.

– Jag träffar företag som lägger ner miljoner kronor på att ta fram ledord till en värdegrund. Det är inte där de ska sitta. Det är hos människorna som jobbar i det. Folk måste förstå att ett varumärke och en företagskultur är attityden hos människorna som jobbar i det. Inte vad som står på väggarna, säger Kjell Dahlin.

Men hur ska man göra för att bidra till en positiv attityd runt omkring sig?

– De två viktigaste verktygen till en bra attityd fick du när du föddes. En mun att le med och ögon att tindra och se varandra med, säger Kjell.

Finns där poddar finns

Vill du höra om varför kommunikation är ett vapen, om varför personlig utveckling ska vara tufft och om varför alla människor egentligen är barn på en arbetsplats? Lyssna då på veckans avsnitt av Med målet i sikte.

Som vanligt hittar du podcasten via SimplecastSpotifyItunes och i din podcastapp!

Translate »