i Magasinet, Med målet i sikte

Avsnitt 40 av Med målet i sikte: Så lyckas du i en digital värld

I veckans avsnitt pratar vi om något som varit på de flestas läppar sedan vi för ett år sedan drabbades av en vardag med pandemi - att många i rekordfart har tvingats ställa om och digitaliserats. Fysiska möten har ersatts av digitala forum och klasskompisarna sitter på andra ställen när man möts i fjärr- och distansundervisning. Vi pratar om det högaktuella ämnet digitalisering med Iris digitala coach, Joakim Lindius.

Med målet i sikte gästas av Joakim Lindius. Han arbetar som digital coach på Iris. Och vilken yrkesroll är så aktuell och uppdaterad som just en digital coach i tider där många har svårt för omställningen mot ett allt mer digitalt samhälle?

Joakim, Lisa och Charlotte pratar fördelar och möjligheter med ett mer digitalt samhälle. Men även om nackdelar, för är det verkligen så att allt ska digitaliseras?

– Man får inte gå all in direkt. Det pushas ibland för mycket att vi ska bli helt digitala. Och det kan istället drabba det digitala arbetet negativt. För allt kanske inte ska digitaliseras. När digitala lösningar pushas in där det inte är redo och det analoga arbetet fungerar väl, så skapas lätt ett motstånd mot det digitala generellt, vilket hämmar oss där vi kan få verklig nytta av dessa system och enheter. Då blir det inte bra, utan det gäller att ha balans, säger Joakim till Med målet i sikte.

Finns där poddar finns

Vill du lära dig mer om hur du kan utnyttja digitaliseringen till din fördel? Och vad Joakim menar med balans? Lyssna då på veckans avsnitt av Med målet i sikte med Joakim Lindius.

Som vanligt hittar du podcasten via Simplecast, Spotify, Itunes och i din podcastapp!

Translate »