i Magasinet, Med målet i sikte

Avsnitt 52 av Med målet i sikte: Ångest, rädslor och självförtroende med Hammarby Fotbolls Richard Magyar

I veckans avsnitt av Med målet i sikte gästas vi av Richard Magyar. Du känner kanske igen honom som Hammarbys mittback. Men bakom ytan som fotbollsproffs finns också stunder i livet där han inte mått bra psykiskt. Richard berättar öppet om sitt mående, som kantats av psykisk ohälsa och ångest, i en fotbollsmiljö på elitnivå.

Depression och ångestsyndrom tillhör de stora folksjukdomarna i Sverige. Trots det är ämnet fortfarande tabubelagt och något det talas om allt för sällan. Därför är det extra viktigt att personer som Richard Magyar kliver fram och berättar sin historia. Den om ångest, rädslor och självkänsla. Och om vikten av att lära känna sig själv.

Richard är till vardags mittback i Hammarby Fotboll samt har ett stort engagemang i frågor om självmord och psykisk ohälsa. Han är ambassadör för organisationen Suicide Zero som arbetar för ett samhälle utan självmord. Han är också författare av boken ”Allt ingen sa”. Boken är Richards egen berättelse och tar avstamp i en av de mörkaste tiderna i hans liv. Den innehåller handfasta tips och verktyg i hur man kan navigera sig när livet är tufft. Sådant som Richard själv hade behövt.

Idag är Richard 30 år och spelar åter i Hammarby efter några år utomlands. Idag beskriver han sin tillvaro som ljus. Vändpunkten kom när han vågade prata om sitt mående.

– Livet är skit ibland, och det får det vara. Men det ska inte vara mer skit än det behöver vara. Det blir bara skadligt för mig själv. Det känns onödigt och det är viktiga saker att fundera över, säger Richard i Med målet i sikte.

Att leva som fotbollsproffs är för många den stora livsdrömmen. Men vad gör man om man längs vägen tvivlar på sig själv, på sin plats och på vad man vill ägna sig åt i livet? För Richards del har en dröm bubblat inom honom länge. En dröm som nu blir verklighet! Missa inte veckans avsnitt av Med målet i sikte.

Som vanligt hittar du podcasten via Simplecast, Spotify, Itunes och i din podcastapp!

Iris Terapi erbjuder psykoterapi både för privatpersoner och arbetsgivare

Iris Terapi är en professionell samtalspartner för ditt psykologiska välmående. Utmaningar i livet kan påverka oss på olika sätt och att det kan vara svårt att hantera dem själv. Oavsett om du kämpar med ditt personliga eller professionella liv kan Iris digitala psykoterapi vara till hjälp.

Läs mer om Iris Terapi här och hur vi kan hjälpa er – Det första samtalet är gratis »

Translate »